Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Τα δίνουν όλα ..


....για το κεφάλαιο


Γρηγοριάδης Κώστας
Η Α. ΜΕΡΚΕΛ θέλει «να τηρηθούν οι δεσμεύσεις» και ο Αντ. Σαμαράς «αναπνοή ανάπτυξης», έτσι μας είπαν. Δηλαδή ...θέλουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πολιτικές ανάπτυξης και μέτρα για το κεφάλαιο!
Γιατί, οι περίφημες «δεσμεύσεις» τι περισσότερο είναι από ...ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων, μεγαλύτερη επέκταση της εργασίας - λάστιχο και πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων;
Οσο για την ανάπτυξη έχουμε δει πολύ καλά τι εννοούν με αυτό οι ελληνικές κυβερνήσεις: Υπερκέρδη για τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τις πολυεθνικές και φτώχεια για το λαό.
Εν ολίγοις και οι δύο μάς ξεκαθάρισαν - ο καθένας με τον τρόπο του - ότι θα συνεχίσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, προσπαθώντας να βγουν από την κρίση (τους).
Τώρα κάτι «επιμηκύνσεις», κάτι περιορισμοί των δηλώσεων περί εξόδου από το ευρώ και κάτι «ενισχύσεις των διμερών σχέσεων» είναι ...μικρολεπτομέρειες στο αντιλαϊκό σχέδιο που έχουν εξαπολύσει.
Κι από τη σημερινή συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Φρ. Ολάντ μην περιμένετε τίποτε ιδιαίτερο. Τα ίδια θα μας πουν απλά με άλλη φρασεολογία.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ, για την καταβολή των συντάξεων δηλώνει με ανακοίνωσή του το ΙΚΑ. Θα γίνονται λέει κανονικά και να μην πιστεύουμε τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα.
Ελα, όμως, που ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα: Στο ότι αυτές οι συντάξεις - οι συντάξεις πείνας και φτώχειας για το λαό, που θα περικοπούν ακόμη περισσότερο - θα συνεχίσουν να δίνονται και κυρίως να παραμένουν σε αυτό το ύψος.
Οπότε όχι απλά θα ανησυχούμε, αλλά κυρίως θα διεκδικούμε, κι αυτό ακριβώς είναι που θέλει να αποφύγει η διοίκηση του ΙΚΑ και η συγκυβέρνηση, βεβαίως, με τέτοιου είδους ανακοινώσεις.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου