Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτέλους τέρμα στη σπατάλη! 50% κάτω οι πωλήσεις πετρελαίου...

Επιτέλους μπαίνει ένα τέρμα στη σπατάλη!
Δε μπορεί να θέλει ο καθένας χωρίς να τηρεί τα κριτήρια να ζεσταίνεται το χειμώνα!
Δε στέκει οικονομικά, πως να το κάνουμε.
Έχεις; Ξοδεύεις, βάζεις πετρέλαιο. Δεν έχεις; Που πας ρε Καραμίχαλε; Τι το πέρασες εδώ; Φιλανθρωπικό ίδρυμα; Τυλίξου στην κουβερτούλα σου, αγκάλιασε ό,τι είναι ζεστό και ...βράδι είναι θα περάσει.
Δεν είμαστε όλοι ίδια κι όμοια. Ας πρόσεχες. Δυστυχώς εσύ δεν τα κατάφερες. Πως θέλεις δηλαδή να αμειφθείς με το προνόμιο της ζέστης μες το σπίτι ενώ έξω κάνει κρύο; Αφου κανει κρύο λέμε. Και στο κρύο ο άχρηστος όπως εσύ, που δεν την έκανε έρποντας και γλείφοντας θα κρυώνει. Αυτό είναι το δίκαιο...του καπιταλισμού.
Είναι αυτό που λέμε...αυτορρύθμιση της ελεύθερης αγοράς! Ετσι.

Με λίγα λόγια, οι εταιρείες πετρελαιοειδών περιμένουν πτώση στις πωλήσεις πετρελαίου κατά 50%(!!!)-από το 2009- λόγω της εξωφρενικής τιμης του.
Θα μου πεις, μα δεν αποδίδει το μετρο, γιατί το παίρνουν;
Γιατί, τα άλλα αποδίδουν δηλαδή;
"Δε θέλουν μόνο το κορμί σου, το πιο σπουδαίο είν' η ψυχή σου δικέ μου
Εχει τους νόμους της αυτή η ιστορία..."

Καλή Απεργία νάχουμε αύριο!

1 σχόλιο:

 1. Ομοσπονδία Βενζινοπωλών: Συνένοχους στο φόνο δε θα μας έχετε!


  (…)
  Όσο πλησιάζει ο χειμώνας τόσο αποκαλύπτεται αδυναμία μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμές με αυξημένο ΕΦΚ που δεν αποκλείεται να φτάσουν στο 1,60 ευρώ το λίτρο! Πολλές πολυκατοικίες και μεμονωμένοι καταναλωτές έλαβαν ήδη απόφαση να διακόψουν την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Σε πολλά μέρη της χώρας έχουν στραφεί σε άλλα καύσιμα με μεγάλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος είτε στην ατμόσφαιρα με τη ρύπανση είτε λόγω της ανεξέλεγκτης ξύλευσης και αποψίλωσης ολόκληρων δασών. Ταυτόχρονα οργιάζει το λαθρεμπόριο καυσίμων που προέρχονται από λαθραίες εισαγωγές, από εικονικές εξαγωγές και εικονικούς εφοδιασμούς πλοίων με ατελώνιστο πετρέλαιο. Η επίκληση της αύξησης του ΕΦΚ ως μέσου πάταξης του λαθρεμπορίου, μόνο ως φύλλο συκής εισπρακτικών στόχων φαντάζει.
  (….)

  Χιλιάδες συνάνθρωποί μας, άρρωστοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, κινδυνεύουν από το ψύχος τις κρύες νύχτας του χειμώνα. Οι ζωές των ανθρώπων αυτών είναι πάνω απ όλα και δεν μπορεί να συμψηφιστούν με κανένα «δημοσιονομικό όφελος» ούτε με κανένα πλασματικό «κοινωνικό συμφέρον» ή επίκληση της λεγόμενης «υπέρτατη ανάγκη» της χώρας. Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να γίνουμε συνεργοί και συνένοχοι σε ένα ετοιμαζόμενο και προαναγγελθέν κοινωνικό έγκλημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή