Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ατιμη κοινωνία...

Tο τι ακούς κάθε στιγμή από τους έγκυρους δημοσιογράφους των καναλιών, που έχουν παρεμπιμπτόντως γίνει μέλη της οικογένειάς μας αφού ζουν μέσα στο σπίτι μας, δε λέγεται.
Ειπε το πρωί ο Γ.Οικονομέας:
"Ο καημός μου είναι, να δω αυτούς που κυβερνάνε, αυτούς που κυβερνήσανε κι αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν, να κάτσουνε όλοι σ' ένα τραπέζι και να δούνε τι είν' αυτό που είναι καλό για τη χώρα..."
Τ' ακούει κι η μάνα μου και λέει "έτσι είναι βρε παιδί μου πεστα". Και καλά η μανα μου, όλο και κάποιον θα βρει να της εξηγήσει ότι δεν είναι έτσι τελικά κι ότι ο κόσμος δεν ειναι ένας και ενωμένος κι ότι το καλό της χώρας δεν είναι το ίδιο για όλους. Οι άλλοι όμως που θα καταλήξουν στο "λογικό συμπέρασμα" ότι "οι πολιτικοί είναι προδότες" και η Βουλή είναι το γνωστό μπ.... θα ψηφίσουν Χρ,Αυγή και θα χειροκροτήσουν τους όποιους αυριανούς σωτήρες έρθουν να μας βάλουν στο γύψο και να μας σώσουν από "τα λαμόγια τους πολιτικούς".
Ο Γιώργος Οικονομέας όμως ήταν ένας ανεξάρτητος Αριστερός δημοσιογράφος, που στα νιάτα του όταν ήταν ακόμη ρεπορτερ τον είχαν ξυλοφορτώσει ουκ ολίγες φορές τα ΜΑΤ, και βέβαια και από Μαρξισμο ξέρει και για την ταξική διαίρεση της κοινωνίας έχει ακούσει που οξύνεται σε συνθήκες σοβαρών κρίσεων.
Τα ξέχασε όλα λοιπόν αυτα τα χρόνια;
Ξέχασε πως τα κόμματα εκπροσωπούν ταξικά συμφέροντα, πως οι κυβερνήσεις είναι το πολιτικό προσωπικό της εξουσίας(των καπιταλιστών) και επομένως δεν κάνει του κεφαλιού της γιατί αλλιώς θα απολυθεί από τα αφεντικά της;
Πως θα μπορούσαν λοιπόν να κάτσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι για το καλό της χώρας;
Να κάτσουν δηλαδή και οι κομμουνιστές στο ίδιο τραπέζι με τη ΝΔ και τη Χρ.Αυγή για να συζητήσουν και να βρούν κοινό δρόμο για το πως "θα πάει η χώρα μπροστά";

Α, ρε Γιώργο...
Κι επειδή ρωτούσες για την Παιδεία και φώναζες "μα και το θέμα της Παιδείας πολιτικό είναι; Το αν θα μάθουν τα παιδιά μας γράμματα είναι κι αυτό πολιτικό;"
Αυτό κι αν είναι Γιώργο, αυτό κι αν είναι...
Τι λες εσύ δηλαδή; Οτι αυτό το σύστημα θέλει να φτιάξει ελεύθερους ανθρώπους που να σκέφτονται τον κόσμο και τους διπλανούς τους ή υποταγμένους σκλάβους που να σκέφτονται με όρους αγοράς μόνο την πάρτη τους;
Α ρε Γιώργο λέμε... πως ξεχνάνε οι άνθρωποι ρε φίλε.
"Ατιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στα ξένα χέρια..." που έλεγε κι η γνωστή ταινία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου