Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΑΘΗ ΄Η …


Για να μη μας λένε ότι τα λέμε μόνο εμείς από ζήλια και δογματισμό (Εδώ και Τώρα)
.    .    .    .    .

iskra
Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Εντυπωσίασε αρνητικά και αιφνιδίασε η συνάντηση υψηλόβαθμης και ιδιαίτερα πολυμελούς αντιπροσωπίας τουΣΥΡΙΖΑ με τον Χορστ Ράιχενμπαχ.

Και αιφνιδίασε και εντυπωσίασε αρνητικά διότι η παρουσία του Χ. Ράιχ-ενμπαχ στην Ελλάδα, Γερμανού στην καταγωγή,συνταξιοδοτημένου στελέχους της Κομισιόν, ως επικεφαλής της 25μελούς Task Force που συγκροτήθηκε με προσωπική εντολή του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έχει ως στόχο να παίξει το ρόλου του «εμβρυουλκού» για την εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος στη χώρα μας!

Ο ίδιος ο Χ. Ράιχενμπαχ προσδιορίζοντας την αποστολή του στην Ελλάδα, τόνισε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» (29/10/11) ότι βρίσκεται στη χώρας με εντολή «να βοηθήσει την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν προσδιοριστεί από κοινού με την τρόικα ως αναγκαίες για το μέλλον της χώρας»!!!

Πιο δηκτικές φωνές λένε ωμά ότι ο ρόλος του Ράιχενμπαχ προσομοιάζει με εκείνον των παλαιώντοποτηρητών σε «αποικίες», που αναλαμβάνουν ένα ρόλο επιτόπιου «γκαουλάιτερ» και ελεγκτή τηςκυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης για την αταλάντευτη προώθηση των μνημονιακών κατασκευασμάτων!

Γιατί, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ να «νομιμοποιήσει» από αριστερά την, έτσι κι αλλιώς, νεοαποικιακή παρουσία του Χ. Ράιχενμπαχ και της ομάδας του;


Τι το ιδιαίτερο «πληροφορήθηκε» ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνάντηση με τον επικεφαλής της «Task Force» στην Ελλάδα;

Αν αξίζει τον κόπο γιατί δεν το κοινοποιεί;


Τέλος, αν ήθελε να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Κομισιόν (όχι πάντως, σώνει και καλά, απαραίτητο και «πάση θυσία» αναγκαίο!) δε νομίζουμε ότι το καταλληλότερο μονοπάτι ήταν ένας ανώτερος υπάλληλός της, ο οποίος, μάλιστα, φέρεται να έχει ειδική αποστολή «συντονισμού» της τρόικας από την Γερμανική κυβέρνηση!

Η «λάθος» συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ (ή κάποιων «επιφανών» του ΣΥΡΙΖΑ) με το Ράιχενμπαχ δεν ήταν η μόνη.

«Λάθος» ήταν και η ιδιαίτερη συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Γ. Στουρνάρα!

Αυτήν, ιδιαίτερα, την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να χαράξει μια ολομέτωπη πολιτική ρήξης με τηνκυβέρνηση και με αιχμή τη ματαίωση του καταστροφικού πακέτου των 12 δισ. plus.

Συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν, «ενημέρωσης» και «ανταλλαγής απόψεων» με τους κατ’ εξοχήν εκφραστές μιας κυβερνητικής πολιτικής του αδιεξόδου και της καταστροφής, αποτελούν στηνκαλυτέρα των περιπτώσεων «αφελείς» συμπεριφορές και «απολίτικες» στάσεις.

Αρκετοί κάνουν αρκετά «λάθη» τώρα τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ.


Εκτός και αν δεν είναι απλώς «λάθη» αλλά τα συμπτώματα μιας λάθος πορείας.

Ο χρόνος θα δείξει και πολύ σύντομα…


2 σχόλια:

  1. Αυτοί περιμένουν ακόμη "να δείξει ο χρόνος"; Δηλαδή μέχρι τώρα δεν έχει δείξει;
    Ή σε κρετίνους νομίζουν πως απευθήνονται ή κρετίνοι είναι οι ίδιοι αν δεν κατάλαβαν ...ακόμη(!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ζήτημα είναι που θα στραφούν αυτοί που αργά ή γρήγορα θα δουν την πραγματικότητα. Κατα πάσα πιθανότητα σε ένα νεο σκαλοπάτι που θα κόβει το δρόμο προς το ΚΚΕ. Το καλύτερο βεβαια θα ήταν να βρισκόντουσαν όσο γίνεται κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή