Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Η δράση της Χρυσής Αυγής στο Διαδίκτυο


ΑΥΓΗ


Η Χρυσή Αυγή, όπως πάρα πολλές ναζιστικές / ακροδεξιές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση στο Διαδίκτυο. Μέσα σε λίγα χρόνια, αναδύθηκε ένα άτυπο δίκτυο από δεκάδες ή εκατοντάδες ιστολόγια και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αλληλοσυνδέονταν, αναδείκνυαν από κοινού ζητήματα και οπτικές και συνομιλούσαν με την υπόλοιπη διαδικτυακή Δεξιά κάθε απόχρωσης στο Διαδίκτυο.

Με την κρίση να χτυπάει την πόρτα και τη δουλειά που είχε κάνει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ανενόχλητη στα σχολεία, η Χρυσή Αυγή εξάπλωσε την προπαγάνδα της μέσω των χώρων συζήτησης και δικτύωσης του Διαδικτύου. Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν σημάδια έντασης της διαδικτυακής δουλειάς της νεοναζιστικής αυτής οργάνωσης, η οποία χρειάζεται οργανωμένη απάντηση και καταγγελία. Ενδεικτικά:

Ήδη πολύ πριν από τη δημοσκοπική της εκτόξευση, οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις των διαφόρων σάιτ για τις εκλογές έδιναν παράλογα υψηλά νούμερα για τη Χρυσή Αυγή. Υπήρχε συντεταγμένη και οργανωμένη κατεύθυνση μελών / φίλων της Χρυσής Αυγής, στις δημοσκοπήσεις αυτές, προκειμένου να ανεβάσει το προφίλ της.

Εδώ και λίγο καιρό, στο youtube εμφανίζονται στους μη-εγγεγραμμένους επισκέπτες από την Ελλάδα, σαν πρώτα προτεινόμενα, βίντεο που αναφέρονται θετικά στη Χρυσή Αυγή. Η επισκεψιμότητά τους δεν το δικαιολογεί αυτό και φαίνεται πως υπάρχει κάποιου είδους μηχανική ή συστηματική “παρέμβαση”.

Τελευταία, υπήρξαν περιπτώσεις μαζικών κακόβουλων αναφορών εναντίον αντιφασιστικών και “ενοχλητικών” λογαριασμών στο twitter και στο facebook, για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν προέλθει από τον ακροδεξιό χώρο με συστηματικό τρόπο



Χρυσή Αυγή, twitter και εταιρείες σεκιούριτι

Προχθές το ιστολόγιο Παραλληλογράφος ανέδειξε τη σχέση εταιρείας σεκιούριτι με τη Χρυσή Αυγή. Με αφορμή ένα tweet από τον εταιρικό λογαριασμό twitter της εταιρείας, το οποίο απαντούσε χυδαία σε σχόλιο για την επίθεση των χρυσαυγιτών στη λαϊκή του Μεσολογγίου σαν να συμμετείχε σε αυτή το άτομο που το έγραψε, προέκυψε πως η εν λόγω εταιρεία διατηρεί και... πολιτικό ιστολόγιο, όπου παρουσιάζονται συστηματικά ακροδεξιές θέσεις. Η εταιρεία μετά την αναφορά αυτή κλείδωσε τα tweets της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου