Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Να τελειώνουμε! - Για τα νεύρα...

Κάποτε κάτι τέτοιο θα το διάβαζε κανείς στον ακροδεξιό  "Ελεύθερο κόσμο". Λίγο πιο παλιά στην Καθημερινή της Κατοχής. Τώρα το βρίσκεις  στη στήλη ΈΘΝΟΣ-Γνώμη του δημοκρατικοπασοκικού "Έθνους".
Να τελειώνουμε...
"Εδώ και τώρα"

  

Πολλά μπορεί να καταλογίσει κανείς στο ένα ή στο άλλο από τα κόμματα που μετέχουν στην υπό τον Α. Σαμαρά κυβέρνηση συνεργασίας σε σχέση με τις επιλογές και την πρακτική του στα χρόνια της κρίσης, αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν θα βρεθεί κανείς που να ισχυριστεί ότι στη φάση που βρισκόμαστε έχουμε την πολυτέλεια ν' αναδεικνύουμε σε μείζον θέμα τις δίκαιες ή άδικες αυτές κομματικές αιτιάσεις.

Οι ημερομηνίες μάς πιέζουν. Και μέσα στις επόμενες μέρες το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να κλείσει και ν' ακολουθήσει στη συνέχεια η ψήφισή του από τη Βουλή.

ΜΟΝΟ έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισεκατομμυρίων, αλλά και για την αξιοποίηση από τη χώρα μας των ευνοϊκών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρωζώνη και του αναπτυξιακού κλίματος που πλέον κυριαρχεί.

Εκεί και μόνο εκεί θα πρέπει να είναι στραμμένο πλέον το ενδιαφέρον των κυβερνητικών εταίρων και των ηγεσιών τους και όχι σε κομματικού ή επικοινωνιακού χαρακτήρα σκιαμαχίες, οι οποίες υπονομεύουν το έργο που έχουν αναλάβει και τα τρία κόμματα να φέρουν σε πέρας.

Διότι, ας μην αυταπατώνται, η συνεισφορά τους δεν πρόκειται ν' αξιολογηθεί από την καλύτερη ή τη χειρότερη προώθηση κομματικών θέσεων, αλλά από την επιτυχημένη ή μη κατάληξη του εγχειρήματος το οποίο ανέλαβαν.

Γνώριζαν, άλλωστε, όταν επωμίζονταν τη συγκεκριμένη ευθύνη, πως ούτε από την ίδια αφετηρία εκκινούσαν, ούτε θα ήταν εύκολο το έργο που επωμίζονταν, ούτε και θ' αρκούσε μόνο η μεταξύ τους συναίνεση για να κριθεί η παραπέρα πορεία της χώρας και να επιλεγεί από ποιες πηγές θα προέλθουν και ποιες διαστάσεις θα έχουν τα νέα μέτρα, τα οποία θα συνθέσουν το πακέτο των 11,7 δισεκατομμυρίων που η δανειακή σύμβαση προβλέπει.

Καθήκον τους είναι να διασφαλίσουν την τελευταία και μεγάλη αυτή ευκαιρία που έχει η χώρα. Αυτήν την εντολή τούς ανέθεσε η ψήφος του ελληνικού λαού και αυτήν τη δέσμευση δημόσια έχουν αναλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου