Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκλεισμός του υπουργείου Εργασίας από το ΠΑΜΕ

Μπλόκο στα νέα αντεργατικά μέτρα - φωτιά



Phasma
Σε συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας στη Σταδίου προχώρησαν χτες ταξικά συνδικάτα και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, βάζοντας εμπόδια στο προγραμματισμένο ραντεβού υπουργείου - τρόικας για τη λήψη νέων βάρβαρων μέτρων σε βάρος των εργαζομένων. Μέτρα που θα μετατρέψουν τη ζωή της εργατικής οικογένειας σε ζωντανό εφιάλτη. Η δυναμική παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ έστειλε παντού το μήνυμα ότι οι εργάτες μπορούν να ανατρέψουν αυτά τα μέτρα, τώρα πρέπει να παρθεί απόφαση για γενική απεργία.



Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης. Ακόμα, χαιρέτισε ο Χουσεΐν Καράμπσα από τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών.

Για δύο σχεδόν ώρες, ο χώρος γύρω από το υπουργείο «γέμισε» συνθήματα όπως «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά - γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Συγκυβέρνηση, ΣΕΒ και ΓΣΕΕ σκάβουν το λάκκο σε σένα λαέ». Στην είσοδο της στοάς επί της οδού Σταδίου ξεδιπλώθηκε το πανό με το σύνθημα «Τρόικα - ΔΝΤ - ΕΚΤ έξω από εδώ, Γενική απεργία».

Από την ντουντούκα ακουγόταν η ευθύνη που πρέπει να αναλάβουν τα συνδικάτα για την υπεράσπιση των εργατικών οικογενειών από την εξαθλίωση: «Τα σωματεία έχουν μεγάλη ευθύνη να σηκώσουν -σημειωνόταν στο ένα κείμενο. Να καλεστούν παντού γενικές συνελεύσεις. Να συζητήσουν οι εργάτες για την ανάγκη άμεσης απάντησης με γενική απεργία. Να πάρουν και οι ίδιοι ευθύνη στις μάχες που πρέπει να δοθούν. Η επίθεση πρέπει να αποκρουστεί πρώτα και κύρια εκεί που σφάζονται κυριολεκτικά οι εργαζόμενοι. Στους μοναδικούς κερδισμένους από αυτήν την επίθεση, στους μονοπωλιακούς ομίλους, αλλά και σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά». Με άλλο κείμενο τονίζονταν τα εξής: «Η επίθεση δεν μπορεί να σταματήσει ούτε με συνθήματα, ούτε με μεγαλοστομίες και φλυαρίες. Είναι πόλεμος και στον πόλεμο χρειάζεται καθαρή ταξική στάση, οργάνωση, αντοχή, θυσίες. Οσο οι εργάτες θα αφήνουν στην άκρη τη δύναμή τους το δίκιο δε θα γίνεται νόμος».

Στιγμιότυπα από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Phasma
Ο Γιώργος Πέρρος,μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε δηλώσεις του για την κινητοποίηση επισήμανε: «Στο ερώτημα που βάζουν οι εργαζόμενοι αν μπορούμε να ανατρέψουμε τα μέτρα εμείς απαντάμε: Ναι, μπορούμε. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, να πάρουν απόφαση για νέα γενική απεργία. Είναι ο δρόμος της οργάνωσης της πάλης για να δοθεί μαχητική αποφασιστική μαζική απάντηση σ' αυτή την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου