Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η επιβολή της "νομιμότητας" από τη ΧΑΑριστερά και πολιτική


Οι αλλοδαποί μικροπωλητές στη Ραφήνα είχαν άδεια, ήταν νόμιμοι και η ΧΑ μας είπε ότι επέβαλε τη «νομιμότητα» καταστρέφοντας τους πάγκους τους στις 7/9/2012!

Αυτός είναι ο φασισμός!

Κτυπάει όχι με βάση κάποιον νόμο και κάποια νομιμότητα αλλά με βάση χρωματικούς, φυλετικούς, σωματικούς, ιδεολογικούς και πολιτικούς χαρακτηρισμούς.
Για όσους νομίζουν ότι θα τους σώσει κάποιος που επιβάλει τον νόμο αυτοδικώντας και έξω και από το νόμο και αυτής της αστικής νομιμότητας, ας περιμένει να επιπέσει και πάνω του κάποια στιγμή ο «νόμος» της ΧΑ ανάλογα με την κρίση της.

Το συνδικάτο μικροπωλητών που έσπευσε να πανηγυρίσει την «επιβολή της νομιμότητας» από την ΧΑ ας μας πει τώρα ποια νομιμότητα εννοεί. Έχει αντιληφθεί ότι και η δική του νομιμότητα είναι στον αέρα, αν αύριο δεν αρέσει της ΧΑ η «φάτσα» του; Έχει αντιληφτεί ότι με βάση το νόμο 1712/87 είναι υποχρεωμένο να έχει μέλη του χωρίς αντίρρηση όσους ασκούν νομίμως το επάγγελμα στη χώρα ανεξαρτήτων καταγωγής, υπηκοότητας κλπ άρα και τους νόμιμους αλλοδαπούς; Έχει αντιληφθεί ότι ως αντιπροσωπευτικό σωματείο μικροπωλητών είναι καθήκον του να περιφρουρεί τους νομίμως ασκούντες το επάγγελμα ανεξαρτήτως αν είναι μέλη του ή όχι; Και τι έκανε στην περιπτώση της Ραφήνας; Μπορεί να μην έχει αρμοδιότητα για τους παράνομους αλλά για τους νόμιμους; Δεν πρέπει τώρα να βγάλει μια εντελώς αντίθετη ανακοίνωση;

Η κατάπτυστη ανακοίνωση του συνδικάτου συλλόγων υπαίθριων πωλητών Ελλάδος αναφέρει: «Οι αυθόρμητες κινήσεις ματ μελών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες εμποροπανηγύρεις ανά την επικράτεια μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους, με την παρότρυνση αυτή η δράση τους να συνεχιστεί σε όλους τους υπαίθριους χώρους».

Την ανακοίνωση δεν την έστειλε στον τύπο αλλά στη Χρυσή Αυγή, η οποία και την έβγαλε στον αέρα με δικό της δελτίο Τύπου! Να υποθέσουμε «αδελφοποίηση»;

Να θυμίσω ότι παρόμοιες, φασιστικού - συντεχνιακού τύπου ανακοινώσεις, έκαναν σωρηδόν συνδικάτα μικρομεσαίων τον Μάιο του 1936 με εκκλήσεις προς τον Μεταξά, πριν τις δολοφονίες των απεργών εργατών, να πατάξει δυναμικά τους «κομμουνιστές – απεργούς» και μετά, με συγχαρητήρια για τις δολοφονίες που έκανε!

Για την ιστορία, ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος δήλωσε το πρωί της Δευτέρας, 10/9/2012, στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι οι αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν άδεια για τους πάγκους τους!

Όσο για τις δικογραφίες κατά της ΧΑ θα καθυστερήσει όπως και η ανάλογη του… 1936 που δεν έγινε ακόμη!

Έτσι στρώνεται ο δρόμος προς τον φασισμό από το σύστημα.

Απέναντι στην βαρβαρότητα που έρχεται, μόνο η δυναμική αντιφασιστική οργάνωση του λαού, εργαζομένων, μικρομεσαίων, αγροτών, συνταξιούχων, νέων κλπ σε ένα πλατύ αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο μπορεί να αντιπαραταχθεί. Αν περιμένουμε από την αστική εξουσία να περιφρουρήσει τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα που ο λαός κατάκτησε με αίμα κόντρα στην αστική εξουσία, έχουμε αναθέσει στον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου