Κυριακή 19 Μαΐου 2013

34η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ: Ξεκινάει αύριο στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Θα καταλήξει στις 7 μ.μ., στην ισραηλινή πρεσβεία. Ανάλογες δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα





Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Από τον Τύμβο του Μαραθώνα, στις 8 το πρωί, θα ξεκινήσει αύριο, Κυριακή, η 34η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ),αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τη δολοφονία τουΓρηγόρη Λαμπράκη. Ο τερματισμός θα γίνει στις 7 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.



Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, εκπρόσωπος της οποίας θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που θα γίνει στην Παλλήνη. Εκπρόσωποι της ΟΓΕ με το πανό της θα βρίσκονται στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για να πορευτούν προς την ισραηλινή πρεσβεία. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απευθύνει και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας έχει ως εξής:
8 π.μ. Τύμβος Μαραθώνα - τελετή έναρξης.
8.30 π.μ. Εκκίνηση πορείας - κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη.
9.30 π.μ. Νέα Μάκρη: Στάση - εκδήλωση.
12 μ. Διασταύρωση Ραφήνας: Στάση - εκδήλωση.
1.30 μ.μ. Πικέρμι: Στάση - ξεκούραση.
2.30 μ.μ. Παλλήνη: Στάση - ξεκούραση - εκδήλωση.
3.30 μ.μ. Αναχώρηση από Παλλήνη.
5.30 μ.μ. Αγία Παρασκευή: Στάση - εκδήλωση.
6.30 μ.μ. Υπ. Εθνικής Αμυνας: Στάση 5'.
7 μ.μ. Πρεσβεία Ισραήλ: Τερματισμός πορείας - ομιλία - παράσταση διαμαρτυρίας.
Πούλμαν για Μαραθώνα

Η ΕΕΔΥΕ δρομολογεί δυο πούλμαν προς Τύμβο Μαραθώνα, αύριο, Κυριακή, στις 6.30 π.μ., από την Πλατεία Κάνιγγος (δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 210.3844.853-4). Από τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, πούλμαν θα αναχωρήσουν από τα εξής σημεία:

-- 6.30 π.μ. Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου, 6.45 π.μ. Γυμναστική Ακαδημία (Λ. Βουλιαγμένης)

-- 6.45 π.μ. Δημαρχείο Πετρούπολης, 7.00 π.μ. ΟΤΕ Ιλίου, 7.15 π.μ. Αγ. Ανάργυροι («Goody's»), 7.20 π.μ. Καματερό στο «ΜΕΛΙΝΑ»

-- 6.45 π.μ. Ν. Ηράκλειο (κιν/φος ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ) και ΟΤΕ Ν. Ιωνίας

-- 7 π.μ. Πλατεία Χαλανδρίου, 7.20 π.μ. Αγία Παρασκευή

-- 6.30 π.μ. Κερατσίνι (Πλατεία Λαού), 6.45 π.μ. Νίκαια (Περιβολάκι), 7 π.μ. Πειραιάς (πλατεία Κοραή)

-- 3 μ.μ. Κερατσίνι (Πλατεία Λαού), 3.15 μ.μ. Νίκαια (Περιβολάκι), 3.30 μ.μ. Πειραιάς (πλατεία Κοραή)
Στη Θεσσαλονίκη

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Τρίτη 21/5, 7 μ.μ., αντιπολεμική συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο (πρώην 3ο Σώμα Στρατού) και πορεία προς το κέντρο της πόλης.
Τετάρτη 22/5, 12 μ., Λαϊκός Δρόμος, σε συνεργασία με το ΜΑΣ και με τη συμμετοχή της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΙΘΑΚΗ». Εκκίνηση από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τερματισμός στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Κυριακή 26/5, 9.30 π.μ., πορεία ειρήνης από το Στρατόπεδο Κόδρα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη (ενδιάμεση στάση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο).
Τετάρτη 29/5, 8 μ.μ., στο Θέατρο «Κήπου», καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στον Γρηγόρη Λαμπράκη, στον Νίκο Νικηφορίδη και τους άλλους λαϊκούς αγωνιστές, μέσα από το ποιητικό έργο του Τάσου Λειβαδίτη. Θα συμμετάσχουν ηθοποιοί της πόλης και μουσικό σχήμα με τον Κώστα Πρατσινάκη.
Σε άλλες πόλεις

-- Παγκρήτια κινητοποίηση διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, αύριο, Κυριακή, στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση στη Σούδα, με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

-- Πορεία Ειρήνης από την Επιτροπή Ειρήνης Σάμου, με συμμετοχή και της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης, αύριο, Κυριακή, από την πλατεία Παλαιοκάστρου, μέχρι την πλατεία Πυθαγόρα του Βαθιού.

-- Από τις Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, αύριο, Κυριακή, πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα μέχρι την Τρίπολη.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας οργανώνει πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 26/5. Θα ξεκινήσει το απόγευμα από την Ανακασιά και θα καταλήξει στην παραλία του Βόλου.

-- Την Κυριακή 26/5, οι αντίστοιχες Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ διοργανώνουν πικετοφορίες - λαμπαδηδρομίες σε Πάτρα, Πύργο, Ζάκυνθο.
Οδηγίες στους ειρηνοδρόμους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους τα εξής:
Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.
Να φορούν καπέλο για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο προς αποφυγή εγκαυμάτων γυμνά χέρια και πόδια.
Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Οσοι έχουν προβλήματα υγείας θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της πορείας ή να υποδεχθούν τους ειρηνοδρόμους στον τερματισμό έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.
Με ευθύνη της ΠΕΔΥΕ θα υπάρχει κινητή καντίνα από την οποία οι ειρηνοδρόμοι θα μπορούν να προμηθεύονται νερά, αναψυκτικά και σάντουιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου