Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο συναγωνιστής Παπαχρήστος, οι άλλοι... και μια απεργία φάντασμα

Ο γνωστός πρωτοπόρος αγωνιστής και συναγωνιστής Ν.Παπαχρήστος μίλησε.
Διαβάζουμε στο ιντερνετικό Βήμα:


"Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν.Παπαχρήστος δήλωσε σχετικά με την επιστράτευση ότι οι καθηγητές θα πρέπει να συμμορφωθούν με την επιστράτευση, γιατί δεν επιθυμούν να δώσουν στην κυβέρνηση εύκολες απολύσεις.
Παράλληλα, τόνισε ότι η ΟΛΜΕ θα καταγγείλει την κυβέρνηση, η οποία με την απόφαση για επιστράτευση, αντιμετωπίζει τους καθηγητές ως τυφώνα ή ακραίο φυσικό φαινόμενο."

Να τον χαίρονται αυτοί που τον ακολουθούν και τον εμπιστεύονται. Αυτοί που με απόλυτη ελαφρότητα δίνουν χρήσιμο χέρι βοήθειας στον κυβερνητικό συνδικαλισμό για να συνεχίσει το έργο του. Ο κ.Παπαχρήστος θα πάει στο συνέδριο της ΟΛΜΕ τον άλλο μήνα με σπουδαία γαλόνια στη στολή του ενώ το μόνο που έκανε ήταν μερικές εμφανίσεις στην τηλεόραση όπου σε μία από αυτές, πολύ επιτυχημένα, παρά λίγο να βάλει και τα κλάματα κατασυγκινώντας το Πανελλήνιο.

Αυτή η "απεργία" θα μείνει στην ιστορία μάλλον αφού όλα θα έχουν συμβεί με δηλώσεις και συζητήσεις κορυφών και αντιπροσώπων και καθόλου με πράξεις των άμεσα ενδιαφερόμενων

Η ΟΛΜΕ θα έχει προτείνει απεργία στις ΓΣ και ο πρόεδρος κ.Ν.Παπαχρήστος της ΔΑΚΕ θα έχει μπει στο Πάνθεον των αγωνιστών μόνο και μόνο επειδή πρότεινε μια ηρωική απεργία που ποτέ δεν είχε στο μυαλό του να υλοποιήσει. Η ΠΑΣΚ και αυτή θα έχει κερδίσει αγωνιστικούς πόντους από το πουθενά(αν είναι δυνατόν...). Οι Συσπειρώσεις (ΣΥΡΙΖΑ), παρά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί άλλων μορφών πάλης τα απογεύματα για να μη χάνεται το μεροκάματο, θα έχει βγεί στα κάγκελα με απεργία διαρκείας που πουθενά δεν έχει ξαναπροτείνει, και οι ΑΠ που πολλές φορές προτείνουν απεργίες διαρκείας και πολλά μέλη και στελέχη τους δεν κάνουν ούτε τις 24ωρες(όπως και όλοι οι ΔΑΚίτες και ΠΑΣΚίτες αλλά και μέλη των Συσπειρώσεων) θα έχουν κερδίσει αγωνιστικές εντυπώσεις. Εννοείται πως όλοι μαζί θα έχουν κάνει ρόμπα τον εχθρό τους το ΠΑΜΕ, βάζοντάς τον απέναντι με συκοφαντιες ότι ήταν δήθεν εναντίον του αγώνα!(Θα πω εδώ ότι είναι προς τιμή της εκπροσώπου των ΑΠ χθες το πρωί σε τηλεοπτικό πανελ που είπε πως αντίπαλος των καθηγητών και της απεργίας είναι η κυβερνητική τρόικα και η Χ.Α.)

Ποιος θα μείνει στο τέλος στο δρόμο; Ποιος άλλος. Αυτός που δε βλέπει τους αγώνες σαν τηλεοπτικό σήριαλ εντυπώσεων, δηλ. το ΠΑΜΕ. Για όσους μπορεί  να μην ξέρουν ξαναλέμε ποια είναι η θέση του ΠΑΜΕ για την απεργία. Από την ανακοίνωση της 2/5:
"Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι σε καμιά μορφή πάλης και ως εκ τούτου δεν είμαστε αντίθετοι ούτε με την απεργία στις εξετάσεις, αρκεί η εκάστοτε μορφή πάλης να συνδέεται με προϋποθέσεις για την επιτυχία του αγώνα. Και τέτοιες προϋποθέσεις επιτυχίας κατά τη γνώμη μας είναι:Η οργάνωση, ο σχεδιασμός του αγώνα με αιτήματα και στόχους πάλης που να εξασφαλίζουν την ενότητα του κλάδου, τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, αν είναι δυνατόν από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.
Αιτήματα, πλαίσιο και προσανατολισμός πάλης που θα συμβάλει στη συμμαχία, στον κοινό αγώνα με εργαζόμενους γονείς, μαθητές, με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα...κλπ.κλπ"



Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ όπου εκτός του Παπαχρήστου, και μάλλον σίγουρα και της ΠΑΣΚ, που είπε ότι οι καθηγητές θα συμμορφωθούν με την επιστράτευση, και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ζωγραφάκη δεν πήρε καθαρή θέση για το τι θα κανουν οι Συσπειρώσεις. Θα προτείνουν τελικά απεργία ή όχι;;; Θα μείνουν απλά στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα;
Ο υπερ πάντων αγώνας που προανήγγειλαν ως αναπόφευκτο και μονόδρομο θα τελειώσει τελικά πριν καν αρχίσει;
Και μια τελευταία απορία. Η επιστράτευση περνάει ντούκου με μια απλή διαμαρτυρία στα γραφεία της ΟΛΜΕ;
Είπε το πρωί η κ.Ζωγραφάκη, στον προκλητικά επιθετικό δημοσιογράφο της ΝΕΤ, πως πάνω απ'όλα τώρα είναι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και πράγματι έτσι είναι. Γιατί λοιπόν καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία ενάντια στην νέα επιστράτευση που πια βγάζει μάτι που το πάει; 
Οι απαντήσεις θα δοθούν στο δρόμο. Τα ψέμματα έχουν όλο και πιο κοντά ποδάρια τελευταία. Το κακό όμως είναι ότι την αλήθεια τη βλέπουν μόνο όσοι θέλουν να τη δουν.
Οι άλλοι για την ώρα ανακαλύπτουν όποια αλήθεια τους βολεύει όποτε έρχεται η ώρα των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου