Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Απίστευτα δύσκολα τα θέματα και στα μαθηματικά! Εκτός οι "εκτός φροντιστηρίων"

"...ολοκληρώθηκε η ακύρωση του δημόσιου σχολείου."
"..το θέμα αυτό καταστρατηγεί το νομικό πλαίσιο για το επίπεδο του 2ου θέματος και έχει σαφέστατα τιμωρητικές και διαστροφικές διαστάσεις."

"Τα δυσκολότερα θέματα των τελευταίων ετών" αντιμετώπισαν χθες οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων εξετάσεων, όπως είπε η Ελλ.Μαθ.Εταιρεία.
"Θέματα που απαιτούσαν ειδικές τεχνικές" από αυτές όμως που δεν διδάσκονται παρά μόνο στα ειδικά φροντιστήρια.
Ο σκοπός φανερός. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε ειδικά φροντιστήρια δεν έχουν φυσικά και το δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση.
Ειδικά στις φετινές εξετάσεις αυτό έχει γίνει πιο φανερό από κάθε άλλη φορά.
Στις χθεσινές εξετάσεις μαθηματικών κατεύθυνσης πολλοί βαθμολογητές μιλούσαν για άριστα ακόμη και στο 12! Εκτός φυσικά από τους λίγους που είχε τύχει να τα αντιμετωπίσουν.

Ολοι οι καθηγητές πλέον, άσχετα με πολιτική τοποθέτηση, βλέπουν ολοκάθαρα το πως προωθείται ο διαχωρισμός των μαθητών σε πλούσιους και φτωχούς, με τον αποκλεισμό των τελευταίων από τη γνώση, το πόσο ταξική δηλαδή είναι σήμερα η κατεύθυνση που δίνεται στην Παιδεία.

Οι βαθμολογητές μάλιστα με ανακοίνωσή τους χθές είπαν πως "Μετά και τα σημερινά θέματα στα μαθηματικά κατεύθυνσης ολοκληρώθηκε η ακύρωση του δημόσιου σχολείου."
"Το θέμα Β3, και όχι μόνο, δεν είναι μόνο έξω από οτιδήποτε διδάσκεται στο σχολείο αλλά το θέμα αυτό καταστρατηγεί το νομικό πλαίσιο για το επίπεδο του 2ου θέματος και έχει σαφέστατα τιμωρητικές και διαστροφικές διαστάσεις.
Επειδή τα θέματα αυτά δε σέβονται τον κόπο των μαθητών και τις θυσίες των οικογενειών, ακυρώνουν τη δουλειά του εκπαιδευτικού στο δημόσιο σχολείο και ιδιωτικοποιούν παραπέρα τη δημόσια εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας έχει τεράστιες ευθύνες."

Ανάλογα ήταν όσα έγιναν και σε προηγούμενα μαθήματα, όπως π.χ. της Φυσικής Κατεύθυνσης, όπου τα θέματα, εκτός από τη δυσκολία και τις ασάφειες, είχαν σχέση με ύλη προηγούμενων ετών(πράγμα που απαγορεύεται), που μάλιστα είχαν τεθεί εκτός αναλυτικού προγράμματος σε πολλές περιοχές της χωρας!

Αυτά για να μην αναρωτιόμαστε ιδιαίτερα για το πως προκύπτουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών όπου πρώτη δύναμη είναι η παράταξη της ΝΔ η ΔΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου