Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Οι αντιφασίστες της ΕΕ...

Περί αντιφασιστικών διαθέσεων της ΕΕ.

Ένα μικρό απόσπασμα από άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο Ριζοσπάστη.

"Στη Λετονία, η κυβέρνηση της χώρας προσέφυγε το Μάη του 2010 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, εναντίον του 87χρονου τότε Λετονού πολίτη Βασίλι Κόνονοφ. Το «έγκλημα» του Κόνονοφ ήταν ότι το 1944, σε ηλικία 23 ετών, ήταν επικεφαλής της παρτιζάνικης σοβιετικής ομάδας που κατάφερε, μετά από ηρωική μάχη, να εξουδετερώσει φυλάκιο δοσίλογων συνεργατών των «SS», εξοντώνοντας 9 από αυτούς. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου συντάχθηκε με την άποψη της κυβέρνησης της Λετονίας ότι ο Κόνονοφ, λόγω της δράσης του αυτής, ήταν «εγκληματίας πολέμου»! Οτι με την αντιστασιακή του δράση το 1944, παραβίασε τους νόμους της Λετονίας. Ομως, οι νόμοι της Λετονίας το 1944 ήταν οι νόμοι του Χίτλερ!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς της λετονικής κυβέρνησης και επικύρωσε την καταδίκη του Παρτιζάνου με το αιτιολογικό ότι το 1944, πολεμώντας εναντίον των γερμανοτσολιάδων της πατρίδας του, ο Κόνονοφ παρανομούσε εναντίον των νόμων της χώρας! «Παρανομούσε», δηλαδή, εναντίον των νόμων της χιτλερικής κατοχής!

Σήμερα, στη «δημοκρατική» Λετονία, στη χώρα - μέλος της ΕΕ, που ο Κόνονοφ -με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου- καταγράφηκε σαν «εγκληματίας», σαν «πατριώτες» ανακηρύσσονται οι συνεργάτες των ναζί!

(σ.σ.: Καμία, βέβαια, αντίδραση από την ΕΕ)..."

........................................................................................

Μπορούμε να φανταστούμε τι έχουν στο μυαλό τους για τον ΕΛΑΣ και την ΟΠΛΑ βέβαια.
Για το Δεκέμβρη του '44 και το Δημοκρατικό Στρατό. 

Στο πλευρό τους εννοείται πως θα σταθούν οι "πολιτισμένοι" Μπίστηδες και Χατζησωκράτηδες. Θα μπουν σίγουρα μπροστά, στον αγώνα για τον κατευνασμό των ξεπερασμένων ταξικων παθών, και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας από "ψύχραιμη σκοπιά".
Έτσι για να μην εκτίθεται ούτε η ΝΔ, ούτε η ΕΕ ούτε η Χρυσή Αυγή... 
Μετωπάρα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου