Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Στα δικαστήρια οι αγώνες - "Νόμος και τάξη"

Μέρα δικαστηρίων σήμερα.
Το "νόμος και τάξη" σε πλήρη εξέλιξη.
Από τη μιά τα 2 στελέχη του ΠΑΜΕ, οι ναυτεργάτες Μανουσογιαννάκης και Τσιμπόγλου.
Από την άλλη οι 3 γυναίκες που είχαν συλληφθεί στο δάσος των Σκουριών στη Χαλκιδική.

(από το 902.gr)

Ναυτεργάτες: Σε δίκη οδηγούνται σήμερα ο Σ. Τσιμπόγλου και ο Γ. Μανουσογιαννάκης


Στα δικαστήρια οδηγούνται σήμερα ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ,Σάββας Τσιμπόγλου και ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Γιάννης Μανουσογιαννάκης, στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Κατηγορούνται από τον εφοπλιστή Γ. Σπανό, που τους ζητάει αποζημίωση 2.000.000 ευρώ, γιατί σε συνέντευξη Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ στις 28/09/2009, αναφερόμενοι στις τεράστιες οφειλές των εφοπλιστών στο ΝΑΤ, συμπεριέλαβαν και τη δική του εταιρεία «KALLISTI FERRIES».

(από το ποντίκι)

Στο εδώλιο οι τρεις διαδηλώτριες της Χαλκιδικής
Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου δικάζονται το μεσημέρι οι τρεις γυναίκες από την Χαλκιδική, οι οποίες κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις Σκουριές.
Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές, την πρώτη μετά από αίτημα των τριών κατηγορουμένων και τη δεύτερη λόγω κωλύματος κάποιων από τους συνηγόρους υπεράσπισης.
Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κατά τις επένδυσης χρυσού στις Σκουριές, και πως προσπάθησαν να εμποδίσουν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που κινούνταν στην περιοχή.
Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος τους, κατά περίπτωση, για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, κατηγορίες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Κάτοικοι της Χαλκιδικής προγραμματίζουν συγκέντρωση συμπαράστασης στις τρεις διαδηλώτριες στα δικαστήρια του Πολυγύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου