Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΚΚΕ: Επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Συρία




«Το ΚΚΕ καταδικάζει τους πρόσφατους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε βάρος της Συρίας που συνιστούν νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που έχουν εξαπολύσει ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ μαζί με την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία ενάντια στο συριακό λαό. Η επέμβαση αυτή τροφοδοτεί πολύπλευρα τη δολοφονική δραστηριότητα των αποκαλούμενων αντικαθεστωτικών ομάδων και ενισχύει τον κίνδυνο άμεσης ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Συρίας και του Ιράν.

Το στόχο αυτό της απροκάλυπτης στρατιωτικής επέμβασης υπηρετεί και η σχεδιασμένη ιμπεριαλιστική προπαγάνδα «περί χρήσης χημικών όπλων από τη Συρία», που αμφισβητείται και θεωρείται αβάσιμη ακόμα και από δικούς τους μηχανισμούς. Γεγονός είναι πως η χρησιμοποίηση ψευδών στοιχείων και προσχημάτων είναι προσφιλής μέθοδος του ιμπεριαλισμού για να διαμορφώνει το έδαφος για πολεμικές επιχειρήσεις, όπως έγινε στους πολέμους κατά του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία, όχι μόνο υιοθετεί τα προσχήματα μιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης, αλλά συμμετέχει ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Επιπλέον αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι, για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής, η πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ, που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά κι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που ποικιλοτρόπως στηρίζουν τις πολεμικές ενέργειες του Ισραήλ κατά της Συρίας, του Λιβάνου και του Ιράν.

Συνολικά, οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την ευρύτερη περιοχή γίνονται συνεχώς πιο επικίνδυνες. Η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τη διεκδίκηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς του ενεργειακού πλούτου ενέχουν κίνδυνο γενικευμένου πολέμου.

Ο ελληνικός λαός επιβάλλεται να είναι σε ετοιμότητα, να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και την απαράδεκτη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό υποστηρίζοντας τη θέση ότι οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Να διεκδικήσει:

Να μην συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.

Να υπάρξει άμεση απεμπλοκή, να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» και συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.

Να μη χρησιμοποιηθεί, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!

Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από αυτούς τους σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου