Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΜΕΒΓΑΛ - Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζεται επέμβαση της αστυνομίας και συλλήψεις


33η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Από την περιφρούρηση της απεργίας στα Κουφάλια


Εντολή για αστυνομική επέμβαση και συλλήψεις εργαζόμενων έχει δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ηΓραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, τονίζοντας: «Όλοι στα Κουφάλια για να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων».

Οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε 24ωρη απεργία από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και σήμερα στις 6 μ.μ. μετά από απόφαση τηςΟμοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να βάλει «λουκέτο» στο υποκατάστημα διακίνησης στην Αττική.

Η απεργιακή μάχη δίνεται στις πύλες του κεντρικού εργοστασίου στα Κουφάλια Θεσσαλονίκηςκαι των έξι υποκαταστημάτων (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κατερίνης και Χανίων) του ομίλου. Στα Κουφάλια απεργοί και από την Αθήνα περιφρουρούν την απεργία από τα ξημερώματα.

Για 33η ημέρα συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, χωρίς καμιά μείωση μισθών.

Η εργοδοσία έστειλε εξώδικο στο σωματείο και τους καλεί σήμερα Τρίτη σε ενημερωτική συνάντηση – διαβούλευση με θέμα την άμεση και επιβεβλημένη ανάγκη, όπως αναγράφει στο εξώδικο, αλλαγής της λειτουργίας της εταιρείας, με περιορισμό ορισμένων δραστηριοτήτων της και αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Αθήνας.

Συνεχίζεται η αλληλεγγύη

Ταυτόχρονα εντείνεται και η αλληλεγγύη, καθώς, τη Δευτέρα, εργαζόμενοι εργοστασίων της Χαλκίδας (ΒΙΟΚΟΤ, ΑΛΚΟΤ, ΖΟΥΡΑΣ, ΕΛΙΝΤΑ) παρέδωσαν 120 κοτόπουλα στους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ, ενώ αλληλεγγύη εκφράζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης». Το Σάββατο 25/5 οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ από την ΑΣΟΕΕ και μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΜΦΕ βρέθηκαν έξω από την πύλη της ΜΕΒΓΑΛ.

1 σχόλιο:

  1. Φυσική συνέπεια της πολιτικής της συγκυβέρνησης - βλέπε μαύρο μέτωπο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή