Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κοινοί εκβιαστές

 Από άρθρο στο "Ποντίκι"


Το κάρφωμα των Βέλγων στον Βενιζέλο-"Η Ελλάδα ζήτησε την αναβολή"!

Οι αναγνώστες του έντυπου «Π» είδαν από χθες δημοσιευμένες τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι αυτή που ζήτησε την αναβολή του Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου – για να αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα – ήταν η ίδια η... Ελλάδα.
Η αιτιολογία ήταν ο κίνδυνος «είτε να μην περάσει ο προϋπολογισμός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ενδεχόμενο μάλλον απίθανο – είτε, ακόμη χειρότερα, να προκληθεί κοινωνική αναταραχή από τη βαρβαρότητα των μέτρων». Συνεπώς «η κυβέρνηση θέλησε να αργήσει η εκταμίευση, ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη πίεση στο εσωτερικό».
Και συμπληρώναμε: «Στο ίδιο πλαίσιο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια μερική στάση πληρωμών σε μισθούς από το Δημόσιο – ενδεχόμενο για το οποίο γίνεται ήδη δημοσιογραφική... κονσομασιόν – προκειμένου να ολοκληρωθεί η προετοιμασία και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου».
Ενώ λοιπόν η εφημερίδα όδευε προς το τυπογραφείο, γινόταν γνωστό ότι ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ Ντιντιέ Ρέιντερς ομολογούσε σε συνέντευξή του πως ο Βενιζέλος ζήτησε την αναβολή προκειμένου να περάσουν τα προγραμματισμένα μέτρα από τη Βουλή.
Με την καταιγίδα ρυθμίσεων στα εργασιακά, αλλά και στα μισθολογικά και φορολογικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου του, είναι προφανές γιατί ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, από εκεί που – σύμφωνα με τον υφυπουργό του Φ. Σαχινίδη – τα ταμιακά διαθέσιμα έφταναν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ξαφνικά επαρκούν για έναν επιπλέον μήνα.
Όμως, πριν ο Ρέιντερς πει ξεκάθαρα ότι ο Βενιζέλος ζήτησε την αναβολή, ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Τρίτη που μας πέρασε, ανακοινώνοντας τη ματαίωση της συνεδρίασης της 13ης Οκτωβρίου, είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα διότι η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε το Eurogroup πως «δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστού» μέχρι τον Νοέμβριο.
Τι κι αν ο ατυχής Σαχινίδης σκιζόταν τις προηγούμενες μέρες να μας πείσει ότι το χρήμα μας βγάζει ίσα με τα μέσα Οκτωβρίου πυροδοτώντας δεκάδες δημοσιεύματα για το οριακό του πράγματος και σενάρια κατακλυσμού σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής της έκτης δόσης. Μία μούφα στο πρότυπο συμμορίας εκβιαστών ήταν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου