Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Στο «ΤΙΜΕ» και ο... Λουκάνικος

 ΕΘΝΟΣ
«ΣΚΥΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ... ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Το περιοδικό απένειμε τον ειδικό τίτλο στον παγκοσμίως γνωστό ημίαιμο... αντάρτη που έχει «συλληφθεί» δεκάδες φορές από τον φωτογραφικό φακό να γαβγίζει στα ΜΑΤ. Πρόσωπο της χρονιάς για τους συντάκτες του «TIME» είναι ο «ανώνυμος διαδηλωτής»
Η φήμη του Λουκάνικου, του σκύλου που δεν χάνει πορεία για πορεία στο κέντρο της Αθήνας, έχει λάβει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις
Η φήμη του Λουκάνικου, του σκύλου που δεν χάνει πορεία για πορεία στο κέντρο της Αθήνας, έχει λάβει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις

Δεν είναι πρόεδρος ούτε πρωθυπουργός, δεν είναι κάποιος πεφωτισμένος επιστήμονας ή μεγαλοεπιχειρηματίας, δεν είναι μέρος του παγκόσμιου «σταρ σίστεμ». Το όνομά του είναι «άγνωστο» αλλά η μορφή του ολοένα και πιο οικεία.
Το πρόσωπο της χρονιάς για τους συντάκτες του περιοδικού «TIME» είναι ο «ανώνυμος διαδηλωτής»..., ενώ ταυτόχρονα απονέμουν τον ειδικό τίτλο του «σκύλου της χρονιάς» στον δικό μας ημίαιμο πρωταγωνιστή των διαδηλώσεων, τον Λουκάνικο!
Μπορεί οι αναγνώστες του περιοδικού να ανέδειξαν τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, ως πρόσωπο της χρονιάς. Ωστόσο, οι συντάκτες του εντύπου επέλεξαν έναν «διαφορετικό» πρωταγωνιστή. Υποστηρίζοντας την απόφασή τους, η δημοσιογραφική ομάδα εξηγεί πως το έτος που μας πέρασε οι διαδηλώσεις επηρέασαν χώρες με πληθυσμό 3 δισεκατομμυρίων και η λέξη «διαμαρτυρία» εμφανίστηκε το 2011 στα ΜΜΕ περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην Ιστορία...
Από την Αραβική Ανοιξη στους φλεγόμενους δρόμους της Αθήνας και από το κίνημα Occupy Wall Street στις παγωμένες πλατείες της Μόσχας, ο «διαδηλωτής» αναδείχθηκε σε κεντρικό παίχτη των διεθνών εξελίξεων.
Σε ό,τι αφορά δε στην Ελλάδα, οι διαδηλωτές είχαν και έναν πρωτότυπο... σύμμαχο που φαίνεται να έχει κερδίσει τις καρδιές των ξένων ΜΜΕ.
Ο «ανώνυμος διαδηλωτής» είναι το πρόσωπο της χρονιάς για τους συντάκτες του περιοδικού «TIME»
Ο «ανώνυμος διαδηλωτής» είναι το πρόσωπο της χρονιάς για τους συντάκτες του περιοδικού «TIME»
Η φήμη του Λουκάνικου, του σκύλου που δεν χάνει πορεία για πορεία στο κέντρο της Αθήνας και ο οποίος έχει «συλληφθεί» ουκ ολίγες φορές από τον φωτογραφικό φακό να γαβγίζει στις δυνάμεις των ΜΑΤ, έχει λάβει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις.
Αφιερώματα
Μετά από μια σειρά «αφιερωμάτων» σε πολλά ξένα έντυπα που παρακολουθούσαν -μη μπορώντας να πιστέψουν στα μάτια τους- τις «μάχες» του Λουκάνικου ανάμεσα στα δακρυγόνα και τον πετροπόλεμο, ήρθε η σειρά του «TIME» να «απογειώσει» αυτόν τον ιδιαίτερο «διαδηλωτή» τιμώντας τον με ένα πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ και αναδεικνύοντάς τον... σκύλο της χρονιάς!
Το ρεπορτάζ του «TIME» για τους διαδηλωτές ανά τον κόσμο περιλαμβάνει προσωπικές συνεντεύξεις με διαδηλωτές από πολλές χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα-, ενώ αναφέρονται και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του 2011 που έφτασαν στην πηγή, αλλά... δεν ήπιαν νερό. Ανάμεσα σε αυτούς, ο Κινέζος διαφωνών καλλιτέχνης Αϊ Ουέιουέι, ο ναύαρχος Ουίλιαμ ΜακΡέιβεν, που ενορχήστρωσε την επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, και η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλεντον.
ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου