Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Λαυρεντιάδης-PROTON: Το καμάρι της επιχειρηματικότητας ξεγυμνώνει το σύστημα.

 Μια υπόθεση που βρωμάει φρικτά και ουσιαστικά πάει να περάσει στα ψιλά! Αυτόν πήγατε να σώσετε κύριε Βενιζέλο;

Δείτε προσεκτικα το τι συμβαίνει με την PROTON BANK. Eιναι απίστευτα πράγματα. Μια εταιρεία του μόνο, η ΑLAPIS, με δανεισμό 900+ εκ.ευρώ! Τα 300 από ξένες τράπεζες ενω η εταιρεία τελικά δεν τα καταφέρνει να επιβιώσει...Διάφορα δανεια κοντα στα 100εκ. σε εταιρείες offshore αγνώστων ιδιοκτητών(!!!) για να συμμετέχουν σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων τραπεζων όπως η Πειραιώς, δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων που εγκρίθηκαν και εκταμιεύτηκαν σε 24 ώρες!! Δάνεια με ενέχυρο μετοχές(καταρέοντα χαρτάκια που εκδίδονται με το κιλό κατω από αδιευκρίνιστους όρους) εταιρειών που τωρα δεν αξίζουν τίποτα κλπ.κλπ.
Και μην πάει το μυαλό σας οτι πρόκειται για εξωφρενικές απάτες που μόνο ο Λαυρεντιάδης έκανε. Αυτός είναι πάνω κάτω ο τρόπος που λειτουργούν οι αγορές και το χρηματιστήριο. Αναλογα πράγματα κάνουν όλες οι μεγάλες τράπεζες του κόσμου. Παρακολουθείστε το σκάνδαλο PROTON και θα μαθετε πολλά.
Και για να μη νομίζετε οτι ο Λαυρεντιάδης ήταν κανενας περιθωριακός να σας πώ ότι όλη η χρηματιστηριακή αγορά έπινε νερό στό όνομάτου για χρόνια. Ηταν το καμάρι της επιχειρηματικότητας. Και βέβαια ήταν διαπλεκόμενος με όλο το σύστημα εξουσίας (πολιτικό και μή) ως ο Ν1 επιτυχημένος επιχειρηματίας.
Να τον χαιρόμαστε όλοι μας. Αυτό τον κόσμο μας προτείνουν να σώσουμε; Αυτό το σιχαμερό και άθλιο σύστημα;

Υ.Γ. Το σκάνδαλο Κοσκωτά ήταν της τάξης των 40δίς δραχμών δηλαδή 120εκ.ευρώ. Πολλαπλασιάστε επι 3 και θα έχετε την αναλογία σε σημερινές τιμές. Το σκάνδαλο Κοσκωτά δεν ζημίωσε τελικά το Δημόσιο αφου η τράπεζα Κρήτης δεν καταστράφηκε καθόλου -το αντίθετο μάλιστα- αλλά πουλήθηκε με τίμημα που υπερ-υπερκάλυψε τη "ζημία". Η υπόθεση ΠΡΟΤΟΝ δεν μπορεί να περνάει έτσι στα ψιλά λοιπόν. Βρωμάει φρικτά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου