Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σενάρια πολέμου

 Αποσπάσματα από άρθρα του "Αριστερά και πολιτική" που πάνω από ενάμιση χρόνο αργότερα είναι ακόμη πιο επίκαιρα από τότε. Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πώς εκείνη η παλιά έκθεση της Deutche Bank επιβεβαιώνεται σχεδόν βήμα βήμα!

Σενάρια πολέμων,
11/5/2010

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/05/blog-post_1845.html
Αυτό το καιρό, βουτηγμένοι όλοι στη ανάλυση της κρίσης και στη διάγνωση τεχνικο-πολιτικών σεναρίων εξόδου από αυτή, μας διαφεύγει μια άλλη παράμετρος διεργασιών στο σύστημα. Αυτή της «ριζικής πολιτικής λύσης» της κρίσης με ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές.
Δεν έχω δυνατότητα να πληροφορηθώ επακριβώς τι σχεδιάζουν τα σκοτεινά επιτελεία του κεφαλαίου και το «βαθύ» κράτος κάθε χώρας. Κάποιες αχνές, έμμεσες πληροφορίες διαρρέουν εδώ και εκεί. Ένα όμως είναι βέβαιο: ότι στο τραπέζι απλώνονται όλο και τακτικότερα τα σενάρια πολέμων. Πολέμων εμφύλιων και ταξικών. Πολέμων τοπικών, πολέμων περιφερειακών, πολέμων γενικών.

Ο καπιταλισμός αυτόαποκαλύπτεται

9/5/2010


http://aristeripolitiki.blogspot.com/2010/05/blog-post_09.html
Η τράπεζα Deutsche Bank σε σχετική έκθεσή της στις αρχές της κρίσης κατάρτισε μια έκθεση άκρως αποκαλυπτική για την πορεία των πραγμάτων. Προέβλεπε ότι «εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, τότε το πιστωτικό κραχ του 2007-2009 θα είναι το Κεφάλαιο 1 μιας ευρύτερης ανάλυσης, με τίτλο: «Πώς Χρεοκόπησε ο Καπιταλισμός»! Στην ανάλυση αυτή, σύμφωνα με το κείμενο της Deutsche Bank, το κεφάλαιο 2 θα είχε τίτλο «Θεμελιώδης κρίση των κρατικών ομολόγων - Ελλάδα», το Κεφάλαιο 3: «Η κατάρρευση της Ελλάδας», το Κεφάλαιο 4: «Η χρεοκοπία Πορτογαλίας και Ισπανίας», το Κεφάλαιο 5: «Εξεγέρσεις στην Ευρώπη», το Κεφάλαιο 6: «Η Ιταλία εκδιώκεται από τη ζώνη του ευρώ», το Κεφάλαιο 7: « Στο ευρώ μόνοι τους Γαλλία και Γερμανία» και τα Κεφάλαιο 8 και 9 « Πολιτική αναταραχή» και «Πόλεμος»!»

Πόλεμος λοιπόν και από τα πλέον αξιόπιστα μέσα του καπιταλισμού!
Ας επαγρυπνούμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου