Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Δεν ξεχνάμε! 15 χρόνια από τον πόλεμο ΕΕ και ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας





Στις 24 Μαρτίου του 1999, με πρόσχημα την υποτιθέμενη «εθνοκάθαρση του Μιλόσεβιτς» στο Κόσοβο, εκεί που δρούσαν οι μισθοφόροι του ΟΥΤΣΕΚΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξαπολύουν πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.


Επί 78 μέρες βομβαρδίζουν ανελέητα τις πόλεις, τα εργοστάσια και τις υποδομές της. Η βαναυσότητά τους είναι απερίγραπτη!


Πραγματοποίησαν πάνω 35.788 πολεμικές επιδρομές εναντίον 200 γιουγκοσλαβικών πόλεων. Το Κοσσυφοπέδιο και όλη η Γιουγκοσλαβία έγινε στόχος ακόμα και απαγορευμένου τύπου βομβών με θύματα χιλιάδες αμάχους. Έριξαν περίπου 500.000 βόμβες, ένας μεγάλος αριθμός από αυτές περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο, ενώ 35.450 ήταν βόμβες διασποράς, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τις διεθνείς συνθήκες!



ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!


Ότι, όταν η ΕΕ πρωτοστάτησε σε αυτό ιμπεριαλιστικό έγκλημα οι περισσότερες κυβερνήσεις της ήταν κεντροαριστερές, μάλιστα στη Γαλλία και στην Ιταλία, συμμετείχαν στην κυβέρνηση και στήριξαν τον πόλεμο και τα οπορτουνιστικά Κομμουνιστικά Κόμματα.


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!


Ότι στη χώρα μας η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) στήριξε και τις επεμβάσεις και τον πόλεμο. Έδωσε βάσεις, γη και αέρα στου επιδρομείς, έδωσε τα λιμάνια, τα τρένα, τα αεροδρόμια, τους δρόμους της χώρας για να περάσουν.


Ότι όλα τα κόμματα του Ευρωμονοδρομου, όπως και ο ΣΥΝ (σήμερα ΣΥΡΙΖΑ), υιοθέτησαν τα προσχήματα της ΕΕ και των ΗΠΑ.


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!



Ότι μόνο το ΚΚΕ ξεσήκωσε το λαό κατά του πολέμου και της συμμετοχής της χώρας. Κόντρα σε όλα τα Κόμματα και άλλους μηχανισμούς που το συκοφαντούσαν και το λοιδορούσαν είπε την αλήθεια για τους στόχους της ΕΕ και των ΗΠΑ.


Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρωτοστάτησαν και οργάνωσαν μαζικές και ηρωικές κινητοποιήσεις για να μην περάσουν οι φονιάδες του γιουγκοσλαβικού λαού που άλλαζαν τα σύνορα για να δημιουργήσουν κράτη προτεκτοράτα.


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!


Ότι η ΕΕ με διάφορα προσχήματα συνεχίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Το 2001 μαζί με τις ΗΠΑ εισβάλλουν και επιβάλλουν κατοχή στο Αφγανιστάν. Το 2003 στηρίζει το πόλεμο στο Ιράκ. Το 2012 εξαπολύουν επίθεση στη Λιβύη. Το 2013 επεμβαίνουν στη Συρία. Το 2014 στέλνει στρατό στην κεντρική Αφρική και επεμβαίνει ωμά στην Ουκρανία και στηρίζει την δράση των ναζιστών.


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!


Ότι η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία που γίνεται όλο και πιο άγρια, όλο και πιο επιθετική κατά των λαών, γιατί υπηρετεί τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Είναι παγίδα ότι μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή.


Η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ συμφέρει την ελληνική πλουτοκρατία όχι το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!


ΛΕΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΚΚΕ




ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ






902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου