Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

42.8% αυξήθηκε το συνολικό παγκόσμιο χρέος σε 6 χρόνια, 80% η αύξηση στο δημόσιο χρέος παγκόσμια!!!


Από
Lenin reloaded


Περισσότερες αποδείξεις ότι ούτε τα δισεκατομμύρια που ρίχτηκαν στις τράπεζες, ούτε η ωμή αφαίμαξη του εργαζόμενου πληθυσμού της Δύσης, ούτε η εξαφάνιση των κοινωνικών παροχών, ούτε η κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου δεν φτάνουν για να διορθώσουν την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Περισσότερες αποδείξεις για την βαθύτατη σήψη του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, την κοσμοϊστορική παρακμή του, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την ανθρωπότητα. Ατομικά, οι καπιταλιστές εκμεταλλεύονται την άνιση ανάπτυξη και τις συγκεντρωτικές τάσεις που επιβάλλει η κρίση τσακίζοντας τους μικρότερους, και συνεχίζουν να κερδοφορούν. Αλλά οι λαοί βουλιάζουν, πνίγονται κάτω από τόνους χρέους που δεν θα μπορούν να ξεπληρώσουν ούτε με τρεις αιώνες ουσιαστικής δουλείας.


Αν όχι τώρα σοσιαλισμός, πότε;
Σε πέντε ακόμα χρόνια, το χρέος θα έχει ανέβει το λιγότερο άλλο τόσο!! Δεν υπάρχει κανένα μέλλον για το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού μέσα στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής!!
----
LR


Τα χρέη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο έφθασαν τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια περί τα μέσα του 2013, κυρίως λόγω των μεγάλων εκδόσεων ομολόγων από κράτη και επιχειρήσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (ΤΔΔ). Το 2007, το παγκόσμιο χρέος ανερχόταν σε 70 τρισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η οργάνωση-ομπρέλα 60 κεντρικών τραπεζών σε μια ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Βασιλεία της Ελβετίας.


Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης προήλθε από κυβερνητικά προγράμματα για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τη διάσωση τραπεζών, επισήμανε η ΤΔΔ. Οι κυβερνήσεις έχουν συνολικά χρέη 43 τρισεκατομμυρίων, ένα ποσό αυξημένο κατά 80% σε σύγκριση με τα μέσα του 2007.


Η ΤΔΔ σημείωσε ότι τα χρεόγραφα τείνουν όλο και περισσότερο να διακρατούνται από επενδυτές στις χώρες όπου εκδίδονται. Αυτό «καταδεικνύει ότι η διαδικασία της διεθνούς χρηματοοικονομικής ολοκλήρωσης μπορεί εν μέρει να αντιστράφηκε από την εκδήλωση της κρίσης», ανέφεραν οι ειδικοί της Τράπεζας. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει γίνει παράλληλα λιγότερο παγκοσμιοποιημένος, σύμφωνα με την έκθεσή τους.


Οι τράπεζες εμφανίζονται όλο και πιο διστακτικές να δανείζουν πέραν των συνόρων και ο όγκος των διακρατικών χορηγήσεων μειώθηκε εκ νέου το τρίτο τρίμηνο του 2013.


Ο διατραπεζικός δανεισμός επίσης υποχώρησε, με την Ευρώπη να εμφανίζει την πιο σαφή πτωτική τάση, επισήμανε η ΤΔΔ.

902

ΕκΤ: Ενδιαφέρον και το σχόλιο που είδαμε στο LR.
spiral architect10 Μαρτίου 2014 - 7:07 π.μ.
Η (καθόλου χαζή) ερώτηση κάποιου σχολιαστή σε ένα ειδησεογραφικό σάιτ όπου αναδημοσιεύτηκε η παραπάνω είδηση:
"Που τα χρωστάει τα 100 τρις $ η υφήλιος; Στους εξωγήινους; "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου