Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κινητοποιήσεις για την ανεργία στις 27 Μάρτη από Συνδικάτα - Κάλεσμα από ΠΑΜΕ και ΟΓΕ


902.gr





Κινητοποίησες ενάντια στηνανεργία και απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων διοργανώνουν τηνΠέμπτη 27 Μάρτη σωματεία και φορείς.

Στην Αθήνα το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, τα Σωματεία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Επίσης στην κινητοποίηση καλούν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καιΜαγείρων και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν τοΕργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής και το σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Λαυρεωτικής. Για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση θα αναχωρήσει πούλμαν στις 8.30 π.μ. από το άγαλμα Μεταλλωρύχων (η μεταφορά θα γίνει δωρεάν).

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις
Στη Μυτιλήνη, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς
Στην Ξάνθη, η γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Κάλεσμα συμμετοχής από ΠΑΜΕ - ΟΓΕ

Κάλεσμα στους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση απευθύνει το ΠΑΜΕ τονίζοντας την ανάγκη τα συνδικάτα να δυναμώσουν την επαφή τους με τους ανέργους. (Διαβάστε ΕΔΩ το κάλεσμα του ΠΑΜΕ)

Κάλεσμα στις άνεργες, τις νέες που ψάχνουν μεροκάματο στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, τις γυναίκες που με τους λειψούς μισθούς και τις πετσοκομμένες συντάξεις προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους, να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση απευθύνει και η ΟΓΕ.

Κοινή ανακοίνωση των Συνδικάτων

Στην κοινή ανακοίνωση του Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, των Σωματείων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, της Πανελλαδικής ένωσης Λιθογράφων και της Ένωσης Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής επισημαίνεται:

«Συνάδελφοι άνεργοι η πρωτοβουλία των σωματείων που πραγματοποίησαν το συλλαλητήριο στις 6/3/2014 για τα καυτά προβλήματα των ανέργων συνεχίζεται. Κόντρα στο χτύπημα της κρατικής καταστολής, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε απαθείς θεατές της βαρβαρότητας που ζούμε. Οι επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες και για μας και για τις οικογένειές μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να “σταυρώνουν” μεροκάματο για μεγάλο χρονικά διάστημα.

Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία βοήθεια. Αρκετοί χωρίς ρεύμα, αλλά και χωρίς πρόσβαση στα βασικά διατροφικά προϊόντα, πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγω των οφειλών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με την πολιτική της επιβάλλει φόρους και χαράτσια, πληρωμές παντού, συνταγογράφηση και ευρώ, αυξήσεις σε διόδια κα. Η όποια ανάπτυξη ακολουθήσει θα είναι πάνω στα αποκαΐδια της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής και θα συνοδεύεται με ελάχιστες θέσεις εργασίας, και αυτές με όρους που δεν θα ξεχωρίζουν, αν είσαι εργαζόμενος ή δούλος.

Δεν πάει άλλο! Τώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Συνάδελφε,

Κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο της φτώχειας και της ανεργίας σε σένα. Γύρισέ τους την πλάτη, πολέμα τους. Η φτώχεια και η ανεργία δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να μην αγωνίζεσαι ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο. Ανέλαβε την ευθύνη σου απέναντι στον εαυτό σου και την οικογένειά σου συμμετέχοντας στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Τώρα παίρνουμε μέρος όλοι στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης από την ανεργία.

Παλεύουμε για:


Επίδομα ανεργίας για όλους και για όλη την περίοδο της ανεργίας.


Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.


Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.


Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.


Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.


Έκτακτο επίδομα μπροστά στις γιορτές του ΠΑΣΧΑ.


Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα Β.Α.Ε., και στα 55 και 60 στους άλλους κλάδους.


Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.


Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.


Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.


Κατάργηση των χαρατσιών, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους και μείωση τους στους υπόλοιπους εργαζόμενους.


Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.


Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.


Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.


Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.


Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.


Αύξηση της αποζημίωσης σε εργάτες και τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920. Κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν τις αποζημιώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου