Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Εμείς κάναμε τα 4/5 της διαδρομής, περιμένουμε από τους εταίρους να κάνουν το 1/5


902.gr






Συνεχείς οι διαβουλεύσεις πριν το Γιούρογκρουπ για το ελληνικό αίτημα εξάμηνης παράτασης της δανειακής συμφωνίας.

«Ό,τι έπρεπε να ειπωθεί, ειπώθηκε. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνάντηση. «Πρόκειται για τη δυνατότητα να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη και να μπορούμε να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα και «για αυτό εργαζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας».

Στην ερώτηση αν «είναι έτοιμη η Γερμανία να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη», ο Σόιμπλε απάντησε: «Δεν έχει να κάνει με μεμονωμένα κράτη, αλλά με συνολικές αποφάσεις που αφορούν τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος ανέφερε: «Το αποψινό Eurogroup είναι αρκετά περίπλοκο. Βρίσκομαι σε συνομιλία με τους βασικούς παράγοντες για να βρεθεί λύση, αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Υπάρχει κάποια αισιοδοξία, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, είναι δύσκολο. Ελπίζω να είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω το αποτέλεσμα σε μερικές ώρες».

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης δήλωσε προσερχόμενος στη συνάντηση: «Πιστεύω ότι θα έχουμε (συμφωνία), η ελληνική κυβέρνηση έχει καλύψει όχι κάποια μίλια της απόστασης, αλλά τη μεγαλύτερη απόσταση και τώρα περιμένουμε από τους εταίρους μας να μας συναντήσουν όχι στα μισά του δρόμου, αλλά στο 1/5 του δρόμου πριν το τέλος».

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και οι εταίροι της να αισθάνονται καλά με την Ελλάδα στο ευρώ» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση το Εurogroup.

«Είμαι πεπεισμένος ότι μια συμφωνία είναι δυνατή και ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη» υπογράμμισε, προσερχόμενος ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. «Πρέπει να συμφωνήσουμε. Η συμφωνία είναι απαραίτητη, γιατί το πρόγραμμα λήγει σε μια εβδομάδα» πρόσθεσε ο Γάλλος επίτροπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου