Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Δράση για φθηνή και αξιόπιστη αστική συγκοινωνία

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Κάλεσμα οργάνωσης της πάλης για φθηνή, συχνή, αξιόπιστη συγκοινωνία, για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των επιβατών σε όλο το Λεκανοπέδιο, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ στις Επιτροπές Αγώνα στις αστικές συγκοινωνίες, τις Λαϊκές Επιτροπές, τις Επιτροπές Ανέργων, σε ταξικά σωματεία από άλλους χώρους, σε φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους και σωματεία συνταξιούχων. Πρώτο βήμα είναι η διοργάνωση συγκέντρωσης στο υπουργείο Μεταφορών (Μεσογείων) στις 26 Φλεβάρη, στις 11 π.μ.

Στην ανακοίνωσή της, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Το πρόγραμμα της κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, δεν περιλαμβάνει τίποτα θετικό για την αστική συγκοινωνία και την επίλυση του βασικού προβλήματος μετακίνησης των ανέργων και των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών. Καμία αναφορά για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των φοιτητών και σπουδαστών, των μαθητών και για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Καμία αναφορά για μείωση της τιμής των εισιτηρίων. Παραμένουν τα εκατοντάδες παροπλισμένα λεωφορεία και τρόλεϊ, το μειωμένο προσωπικό και οι μειωμένοι μισθοί, που συμβάλλουν στην όξυνση του προβλήματος της ελλιπούς και ακριβής μεταφοράς του λαού».

Η Γραμματεία προβάλλει το εξής πλαίσιο αιτημάτων: Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, ΑμΕΑ και των χαμηλοσυνταξιούχων. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%. Αμεση έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την επισκευή του στόλου (τρένα - λεωφορεία - τρόλεϊ - τραμ). Διεύρυνση του συγκοινωνιακού έργου και κάλυψη των αναγκών σε όλη την Αττική. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά - μισθολογικά - ασφαλιστικά δικαιώματα. Επαναπρόσληψη των απολυμένων και επαναφορά των υποχρεωτικά μεταταγμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου