Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κοινό μέτωπο ευρωβουλευτών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις




Κοινό μέτωπο ευρωβουλευτών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις

Υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με τους εταίρους τάχθηκαν σήμερα νυν και πρώην ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για το Νέο Έτος που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Στην εκδήλωση ήταν παρούσα μεταξύ άλλων και η Πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και πρώην ευρωβουλευτής κ. Ν. Χουντής τάχθηκε υπέρ μιας γρήγορης λύσης με τους εταίρους, τονίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπίζεται η χώρα ως ισότιμο μέλος. Διαμήνυσε δε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ρίξει τα βάρη στους Ευρωπαίους φορολογούμενους, αλλά επιθυμεί να αντιμετωπίζονται τα πανευρωπαϊκά προβλήματα με αλληλεγγύη.



Θέλουμε μια Ευρώπη με δημοκρατική συνοχή, με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη, επεσήμανε, ενώ υπογράμμισε ότι γνωρίζει, μετά από συζητήσεις που είχε με εταίρους, ότι αυτό το ελπιδοφόρο και κοινό όραμα είναι κοινό όραμα όλων των Ευρωπαίων. Έμφαση έδωσε και στον καθοριστικό ρόλο που καλείται να παίξει σε αυτό το Ευρωκοινοβούλιο.


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επέλθει ένας έντιμος συμβιβασμός με τους εταίρους. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τέλος η ΕΕ θα αποδείξει έμπρακτα ότι έχει την ικανότητα να καταλήγει σε προωθητικούς συμβιβασμούς, σε win-win solution, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.


Ακόμη, ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε ότι υπάρχει διευρυμένη πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος του έναντι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συνλειτουργίας, όπως είπε, του Ευρωκοινοβουλίου με τα εθνικά Κοινοβούλια.


Υποστηρικτική εμφανίσθηκε η Νέα Δημοκρατία, με την πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ κα Μαριέττα Γιαννάκου να τάσσεται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού, που θα πετύχει όλες τις καλώς εννοούμενες επιδιώξεις προς όφελος του λαού. Παράλληλα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Σπυράκη μίλησε για επιστροφή της κυβέρνησης στο ρεαλισμό. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση προχωρά με ρεαλισμό στο θέμα του χρέους και μπορεί να υπάρξει συνεργασία στο θέμα των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων.


Μύρνα Νικολαΐδου
Euroactiv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου