Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ H ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

αντίσταση στις γειτονιές

Χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν σήμερα στην Αθήνα.
Κατ' αρχήν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Με μια μαζικότατη και πυκνή πορεία, που γέμισε την Πατησίων από τα Χαυτεία μέχρι την Χαλκοκονδύλη, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη ξεπούλημα της εταιρείας και την επίθεση στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματά τους καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και την Τρόικα.
Η πορεία τους, όπου συμμετείχαμε και ΄μεις, κατέληξε στη πλατεία Συντάγματος. Εκεί ήταν ήδη συγκεντρωμένοι δύο με τρεις δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Κόσμος που μπορεί να κατέβηκε στη πλατεία με "ανορθόδοξο" τρόπο, που μπορεί να ακολούθησε το όλο απολίτικο, αντικομματικό και αντιοργανωτικό πλαίσιο, χωρίς όμως να είναι και απαραίτητα έτσι, που κατέβηκε όμως για να διαμαρτυρηθεί για αυτά που συμβαίνουν. Και αυτά που συμβαίνουν δεν είναι τίποτα άλλο από την επίθεση του συστήματος κατά της ζωής του. Ήταν κόσμος που με κάποιον τρόπο ήθελε να διαμαρτυρηθεί. Που μπορεί να πατροναρίστηκε από το σύστημα αλλά δεν πρέπει να χαριστεί σε αυτό.
Που μέχρι τις 9:30 που έφυγα παρέμενε πυκνός. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να κερδηθούν από το κίνημα, να πιστέψουν ότι μόνο με την οργανωμένη πάλη και στο δρόμο μπορούν να ξανακερδηθούν όσα μας πήραν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν και τι συνέχεια θα έχει η σημερινή κίνηση στο Σύνταγμα. Πάντως και η σημερινή μέρα έδειξε ότι υπάρχει υπόβαθρο για κάτι καλό, θέλει πολύ δουλειά όμως και κυρίως θέλει να σπάσει η απαξίωση της πραγματικά οργανωμένης πάλης. Απαξίωση για την οποία και η Αριστερά έχει σοβαρές ευθύνες. Με ευχολόγια και λιβανίσματααπό τη μία, και καταγγελίες και άρνηση να ανακατευτούμε με το λαό από την άλλη πάντως δεν ξεπερνιέται. Το σπάσιμο του ρεφορμισμού και του συμβιβασμού δεν θα γίνει από ...μακριά!
Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή η σπίθα θα μπει. Ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε εκεί και να την κάνουμε φωτιά! 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου