Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Γ.Πεπόνης: Ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών Γ.Παπανδρέου για ΕΛΣΤΑΤ

  "Η" Online

Να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και των τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών ζητεί ο υπό παραίτηση οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τις καταγγελίες του μέλους της, Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείματος της χώρας.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες ο υπό παραίτηση οικονομικός εισαγγελέας διαβίβασε την δικογραφία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε κρίνοντας ότι διαφαίνονται πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Τεντες χρέωσε την δικογραφία στον εποπτεύοντα τους οικονομικούς εισαγγελείς αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, ο οποίος θα αποφασίσει εαν η υπόθεση θα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή καταγγελίες της Ζ. Γεωργαντά η οποία υποστήριξε ότι "το έλλειμα της χώρας για το 2009, σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από την Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από εκείνο της Ιρλανδίας που ήταν 14% ωστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα". Ο κ. Πεπόνης, στηριζόμενος στις μαρτυρικές καταθέσεις ζητεί την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου