Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

“Κοινωνικό Θεατροπωλείο” εγκαινιάζει το ΚΘΒΕ

nooz.gr

Ένα πακέτο μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες, ζάχαρη ή οποιαδήποτε ξηρά τροφή ή τρόφιμα μακράς διάρκειας θα στοιχίζει το εισιτήριο για τη θέαση μιας παράστασης στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας.

Το “Κοινωνικό Θεατροπωλείο”, όπως τιτλοφορεί το ΚΘΒΕ το νέο θεσμό κοινωνικής πολιτικής που εγκαινιάζει, θα αφορά σειρά πέντε νέων παραστάσεων του, που θα ανεβούν σε δύο από τις πέντε συνολικά σκηνές του θεάτρου από τα μέσα του ερχόμενου Μαρτίου.

Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε κοινωνικά ιδρύματα (Το Χαμόγελο του παιδιού, Ελληνικό Παιδικό Χωριό, Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων “Η Μέλισσα”, Παπάφειο Ίδρυμα & Ξενώνας Προστασίας Αγάμων Μητέρων “Το Σπίτι της Μαρίας”).

«Δεν ζητάμε χρήματα για τις παραστάσεις μας. Ζητάμε από τους θεατές μας τρόφιμα μακράς διαρκείας για να τα προσφέρουμε σε Κέντρα Φιλοξενίας συνανθρώπων μας. Στη βία των επαγγελματιών του κέρδους ας αντιτάξουμε την εφημερία μας, τη διαθεσιμότητα και την παρηγορία» δήλωσε σε σημείωμά του ο καλλιτεχνικός διευθυντή του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης.

Επίσης, τόνισε ότι «οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ -το πρώτο πληθυντικό το διεκδικώ, γιατί είναι τιμή μου να είμαι ένας από αυτούς- ανοίγουμε το “Κοινωνικό Θεατροπωλείο” και προσπαθούμε να αρθρώσουμε παρηγορητική φωνή για τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται».

Στο πλαίσιο του “Κοινωνικού Θεατροπωλείου”, θα παρουσιαστούν, καταρχάς, από το ΚΘΒΕ, πέντε παραγωγές που θα φιλοξενηθούν, στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Τις παραστάσεις θα σκηνοθετήσουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Μαρίνα Χατζηιωάννου, Γιώργος Ρούφας, Βασίλης Σπυρόπουλος, Γιάννης Τσάτσαρης, Γιώργος Σφυρίδης και Εβελίνα Παπούλια.

Οι παραγωγές αφορούν τα έργα: “Συλλογή” του Χάρολντ Πίντερ, “CHATROOM” της Έντα Γουόλ , “Ιστορία του ζωολογικού κήπου” του Έντουαρτ Άλμπυ, “Οι δούλες” του Ζαν Ζενέ, και “Δίψα” των Εβελίνα Παπούλια και Μαίρης Καλδάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου