Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Συρία: Οι ένοπλοι αντικαθεστωτικοί έκαναν χρήση χημικών για να προκαλέσουν ξένη επέμβαση

902.gr
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
Υλικά για την παρασκευή χημικών όπλων που εντοπίστηκαν από το συριακό στρατό σε περιοχή που ανακατέλαβε από τους αντιπολιτευόμενους (πηγή: ΑΡ)

Ο πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ κατηγόρησε τους ένοπλους της αντιπολίτευσης ότι έκαναν χρήση χημικών όπλων για να προκαλέσουν ξένη στρατιωτική επέμβαση.

«Πολλά στοιχεία τείνουν να αποδείξουν την αθωότητα της συριακής κυβέρνησης, η οποία αποτελεί αντικείμενο μιας παραπλανητικής κατηγορίας», δήλωσε ο Σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ-Τζααφάρισε συνέντευξή του στο συριακό τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ-Ιχμπαρίγια», η οποία αναμεταδόθηκε σήμερα από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων «Sana».

Σύμφωνα με το Σύρο πρεσβευτή, τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι «οι ένοπλες ομάδες έκαναν χρήση χημικών όπλων με σκοπό να προκαλέσουν ξένη στρατιωτική επέμβαση και επίθεση κατά της Συρίας».

«Οι δυτικές χώρες και η Τουρκία επέτρεψαν στις τρομοκρατικές ομάδες να δημιουργήσουν ένα εργαστήριο κατασκευής χημικών όπλων στο τουρκικό έδαφος με υλικό από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και να μεταφέρουν τα όπλα αυτά στη Συρία για να τα χρησιμοποιήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

1 σχόλιο:

  1. λες???

    μπα .... δεν φρονώ...

    οι Κύριοι δεν σφάλουν... αλλοίμονο...

    είναι τίμιοι και ηθικότατοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή