Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Tεράστιες συγκεντρώσεις-Μερα ελπίδας

Ο κόσμος γυρίζει στος δρόμους. Τεράστιες οι σημερινές συγκεντρώσεις. Επι μισή ώρα ανέβαινε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Παν/μίου, οπου αν μια συγκέντρωση δεν ειναι πυκνή εκτίθεται αφού το πλάτος του δρόμου είναι πολύ μεγάλο, διπλάσιο από τη Σταδίου και δεν ενδείκνυται για παιχνίδι εντυπώσεων.
Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες ήταν σταματημένοι και εξακολουθούσαν να συγκεντρώνονται στην Κλαυθμώνος.
Οταν ξεκίνησε και αυτή η πορεία οι φοιτητικοί σύλλογοι ξεκινούσαν από τα Προπύλαια πρός Χαυτεία για να συναντήσουν την ουρα της συγκέντωσης της Κλαυθμώνος. Περίπου μια ώρα άδειαζε η Σταδίου τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα.
Μια άλλη μεγάλη πορεία εμφανίστηκε στην Ακαδημίας από ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ηταν λοιπόν μια μέρα με συγκέντρωσεις από τις παλιές καλές μέρες. Να σημειώσουμε οτι οσο η παρουσία των ΜΑΤ ηταν διακριτική και δεν ενοχλούσε δεν είχε γίνει το παραμικρό. Οταν μπήκαν μεσα στον κόσμο στο Συνταγμα και στα σκαλια της Αμαλίας άρχισαν τα γνωστα που κατέλληξαν στη διάλυση της πολύ μεγάλης συγκέντρωσης. Παντως ήταν χωρίς αμφιβολία μια μερα που θύμησε σε όλους τη δύναμη που μπορεί και έχει ο λαός. Μερα ελπίδας


(Δημοσιεύουμε πρόχειρο υλικό για την ώρα. Σε λίγο περισσότερα) Τα επεισόδια που έγιναν ήταν μικρής κλίμακας και δεν νομίζω οτι μπορούν να σταθούν δίπλα στη σημασία που είχε το γεγονός της μαζιικής επιστροφής του λαού στη δυναμική διεκδίκηση της ζωής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου