Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Στους δρόμους μεταλλεργάτες και σπουδαστές- Στις 12 και στη 1μμ στην Ομόνοια

Aν είναι κάτι βέβαιο, μετά τα όσα τραγικά συμβαινουν στην Κύπρο, αν πρέπει κάτι στα σίγουρα να γίνει, αυτό είναι ΄το ότι πρέπει να παλέψουμε σκληρά, με επιμονή, στόχο και σχέδιο για τη ζωή μας.
Στους δρόμους λοιπόν και σήμερα βγαίνουν σπουδαστές, φοιτητές αλλά και μεταλλεργάτες.

Αν το καταλαβαίνω σωστά οι 2 συγκεντρώσεις θα συναντηθούν κάποια στιγμή.
Στις 12 στην Ομόνοια οι μεταλλεργάτες, στη 1μμ οι σπουδαστές!
Από το Ριζοσπάστη διαβάζουμε:

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας καλούν σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Μοναστηράκι. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ στο Βόλο στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου
Με πανελλαδική 24ωρη απεργία σήμερα και συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας απαντούν οι μεταλλεργάτες στην πολιτική που συντρίβει τα εργασιακά τους δικαιώματα και καταστρέφει τομείς του κλάδου, όπως ναυπηγεία, αμυντική βιομηχανία κ.λπ. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μεταλλεργατών καλεί τους μεταλλεργάτες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, να διεκδικήσουν Συλλογικές Συμβάσεις κόντρα σε κάθε προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, κατάργηση της φοροληστείας των εργαζομένων, να εναντιωθούν στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, στην αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις απολύσεις και το κλείσιμο εργοστασίων. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει την ανάγκη αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα βγαίνουν στο δρόμο ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ


Οι σπουδαστές σήμερα βγαίνουν στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ, τα οποία μέσω του σχεδίου «Αθηνά», αλλά και της γενικότερης απαξίωσης των τελευταίων χρόνων, έχουν υποβαθμιστεί και συρρικνώνονται.
Αθήνα, στην Ομόνοια, στη 1 το μεσημέρι.
Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου