Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ποιο έγκλημα; -Μακριά απ' τη φτώχεια...

Το ότι κάποια κανάλια έκαναν ότι μπορούσαν για να θαφτεί όσο γινόταν και το γεγονός του εγκλήματος της Λάρισας αλλά και η οργή που προκαλεί, είναι χωρίς αμφιβολια.
Από το πρωί χθες που διάβασα την είδηση στο διαδίκτυο, έψαχνα να δω τι έχει συμβεί και κανένα κανάλι δεν ασχολιόταν εκείνη την ώρα.
Αργότερα το mega το παραπέταξε στη γωνία και το ίδιο έκαναν ενοχλητικά ο ant1 και φυσικά η κυβερνητική ΝΕΤ(αναφέρθηκε σαν 4η είδηση ενώ είχε τεράστιο ρεπορτάζ από τη φιέστα του ΟΛΠ και ακόμη πιο τεράστιο για το συνέδριο ΠΑΣΟΚ). Στο ΣΚΑΙ ασχολήθηκε ο Γ.Αυτιάς, μέσα στα δικά τους πλαίσια πάντα, είδαμε όμως την εμετική στάση Πορτοσάλτε χθες το βράδι που δε χρει'αζεται σχολιασμό. Το STAR ασχολήθηκε στην απογευματινή ζώνη ενω δεν είδα το δελτίο του. Σε κανένα κανάλι ή επίσημο ΜΜΕ πάντως ο χαμός των παιδιών μας δεν ήταν πρώτη είδηση!
Εννοείται φυσικά πως αν καποιος τρελός είχε πυροβολήσει 5 νέους και είχε σκοτώσει τους 2 στέλνοντας τους άλλους 3 στην εντατική να χαροπαλεύουν τότε θα είχαμε σίγουρα "τεράστιο ζήτημα" έξαρσης της βίας κλπ. Τωρα όμως "ο τρελός" ήταν το σύστημα και βέβαια ... δεν ήταν τρελός, ενώ αυτό δεν ήταν βία. Απλά ακολουθούσαν "σωτήρια πολιτική"... του δικού του τομαριού.
Στο βραδινό δελτίο του mega τους πήρε 3-4 λεπτά να ξεπετάξουν το θέμα χωρίς κανένα σχολιασμό(!!) των περί παντός ειδικών και διάσημων σχολιαστών του. Ντροπή τους για άλλη μια φορά, αλλά η χοντροπετσιά καλοπληρωμένων δεν αλλάζει. Τη δουλειά τους έκαναν οι άνθρωποι...

Η ζωή των φτωχών σπουδαστών δεν αξίζει και πολλά φαίνεται.
Άλλωστε τα δικα τους παιδιά νομίζουν πως δεν θα βρεθούν ποτε σε τετοια θέση. Εκτός αν η κακιά στιγμή τα φέρει επισκεπτες σε τίποτα φτωχούς. Γι αυτό μακριά απ΄' τους φτωχούς! Ενέχουν ρίσκο...

Περιμενουμε βεβαια τις επόμενες μέρες και κατασυκοφάντηση των νεκρών παιδιών. Σίγουρα θα φταίει το λίγο κρασί που μπορεί να ήπιαν. Η φτώχεια που πλημμυρίζει τη ζωή μας το δολοφονικό αυτό σύστημα πάντως αποκλείεται να φταίει.
 Η ψυχή όμως των απλών ανθρώπων που νοιώθουν πως τα παιδια αυτά ήταν δικα τους παιδιά, ακόμη κι αν δεν το κάνει συνειδητά, αποθηκεύει...
Κάποια στιγμή θα δουν όλοι τι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου