Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

"Ευρωπαικός" ο ελληνικός πλούτος κατά τον Α.Σαμαρά!

Άκουγα χθες τον πρωθυπουργό να μιλάει, και τη μεταφράστρια να μεταφράζει τα όσα έλεγε στα Αγγλικά, και σκέφτηκα ότι μάλλον αποδόθηκε λάθος ήίσως να μην άκουσα καλά.
Ναι, ακόμη κι εγώ ο εντελώς άπιστος, δεν πίστευα ότι τόσα ωμά και δουλικά ο ελληνικός πλούτος θα αονομαζόταν με τη μία "ευρωπαικός"! Ηταν όμως έτσι ακριβώς!
"Ευρωπαικός" ο δικός μας, ο ελληνικός πλούτος, κατά τον πρωθυπουργό!
Λες και η ...Ευρώπη, δηλαδή η ΕΕ των μονοπωλίων, μοιράζεται μαζί μας το δικό της πλούτο.
Λές και η ΕΕ προστατεύει έστω με το δικό της στρατό τον ..."ευρωπαικό" πλούτο του ελληνικού εδάφους και υπεδάφους. Μα αν ήταν έτσι δεν θα ήταν η Ελλάδα η κορυφαία της ΕΕ σε στρατιωτικές δαπάνες. Αν ήταν έτσι, δεν θα πουλούσε η Γαλλία μέσω Σαρκοζί ή Ολάντ φρεγάτες στην Ελλάδα.

Αλλά ο κ.Σαμαράς ας προσφέρει στους όποιους "εταίρους" του ως ευρωπαική τη δική του περιουσία και όχι τη δική μας. Όσο για τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν ας ξανασκεφτούν την ...περήφανη στάση του εκλεκτού τους.

Να τι λέει ο Ριζοσπάστης:

Δίνουν «γην και ύδωρ» στα μονοπώλια

«Αυτό που προσφέρει η Ελλάδα σήμερα, σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι "κόκκινο χαλί"» είπε χτες ο πρωθυπουργός, δείχνοντας ότι παρέχει τα πάντα στα μονοπώλια για σίγουρη κερδοφορία και κάλεσε την ΕΕ να προχωρήσει σε κοινή πολιτική στο θέμα των ΑΟΖ, λέγοντας ότι «το ελληνικό ή το κυπριακό πετρέλαιο ή φυσικό αέριο είναι "ευρωπαϊκό" φυσικό αέριο και "ευρωπαϊκό" πετρέλαιο». Το κόκκινο χαλί στα μονοπώλια ήταν πάντα απλωμένο. Αυτό που κάνει η συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα είναι να ρίχνει πάνω στο χαλί ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις υποδομών, φυσικού και ορυκτού πλούτου, και κυρίως μισθούς πείνας και εργασιακό καθεστώς γαλέρας. Η κοινή εξωτερική πολιτική της ΕΕ και η ευρωπαϊκή ΑΟΖ που θέλει ο πρωθυπουργός, σημαίνουν συνεκμετάλλευση και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Το αποτέλεσμα από τη δράση και την κερδοφορία των μονοπωλίων ο λαός το ζει. Είναι η καπιταλιστική κρίση, η σήψη και η διαφθορά, η ανεργία και η εξαθλίωση. Ανάπτυξη για το λαό μπορεί να γίνει μόνο όταν οι μεγάλες επιχειρήσεις και ο φυσικός πλούτος ανήκουν σ' αυτόν και υπηρετούν τις δικές του ανάγκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου