Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

«ΘΕΡΜΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ -Βγήκαν στους δρόμους χιλιάδες Πορτογάλοι

Εκατοντάδες χιλιάδες τραγούδησαν τον ύμνο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων!

ΕΘΝΟΣ


«Θερμή» ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Πορτογάλοι στο κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται από το Σάββατο στη χώρα, προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία του προγράμματος διάσωσης ύψους 78 δισ. ευρώ που έχει υπογράψει η Πορτογαλία.



Σε 30 πόλεις της Πορτογαλίας, εκατοντάδες χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική λιτότητας, απαιτώντας την παραίτηση της συντηρητικής κυβέρνησης Κοέλιο. Μόνο στην πρωτεύουσα Λισαβόνα συμμετείχαν 500.000, ενώ στο Πόρτο 400.000.




Πολλοί από τους διαδηλωτές τραγουδούσαν τον «Υμνο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων», που το 1974 άνοιξε τον δρόμο στη δημοκρατία, ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν το «Η λιτότητα σκοτώνει» και «Η εξουσία στον λαό».

Οι διαδηλωτές κατέληξαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου και ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης. Οι Πορτογάλοι, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς και την ανεργία να βρίσκεται σε μόνιμη ανοδική τροχιά, όχι μόνο διαδηλώνουν συχνά- πυκνά, αλλά και προχωρούν και σε «δημιουργικές μορφές» διαμαρτυρίας.

Για παράδειγμα, χιλιάδες πολίτες δηλώνουν τον αριθμό του φορολογικού μητρώου του πρωθυπουργού Κοέλιο σε διάφορες συναλλαγές τους, προκειμένου οι δαπάνες του πρωθυπουργού να φαίνονται κατά εκατομμύρια ευρώ υψηλότερες από το εισόδημά του και έτσι να τον εκθέσουν στην εφορία, θεωρητικά τουλάχιστον.

 (Το βίντεο από το Βαθύ Κόκκινο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου