Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Φοιτητές - Σπουδαστές: Πραγματοποίησαν μεγάλη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» (VIDEO-ΦΩΤΟ)

 902.gr


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣ

36 Σύλλογοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής




Σε αγωνιστικό κλοιό βρέθηκε για αρκετές ώρες το υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη το μεσημέρι, από φοιτητές και σπουδαστές που πραγματοποίησαν συγκέντρωση, με αποφάσεις από όλη την Ελλάδα. Η συγκέντρωση των φοιτητών και των σπουδαστών ήταν ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», που αποτελεί συνέχεια του νόμου-πλαισίου και το οποίο είναι ο νέος χάρτης του «Πανεπιστημίου ΑΕ» και οδηγεί χιλιάδες φοιτητές να αλλάξουν πόλη ή και αντικείμενο σπουδών.

Δυναμική παρουσία είχε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Από τη μικροφωνική και το πλήθος των φοιτητών και των σπουδαστών ακούγονταν συνθήματα όπως «Ακούστε καλά τι λένε οι σπουδαστές, έξω οι εταιρείες απ' τις σχολές», «Το σχέδιο "Αθηνά" να απορριφθεί, δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή» και «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, μ' αγώνες κατακτιέται» (δείτε το ΒΙΝΤΕΟ).

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων βρέθηκε εντός του υπουργείου για να πραγματοποιήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ο εκπρόσωπος του υπουργού Παιδείας Α. Λάσκαρης, κατά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία των φοιτητών, ανέφερε πως «το σχέδιο "Αθηνά" είναι για το καλό των φοιτητών». Το μόνο που «υποσχέθηκε» ήταν ότι η διαβούλευση θα συνεχισθεί ως τις 10/3.

Βγαίνοντας από τη συνάντηση, οι φοιτητές είπαν πως «η απάντηση στο υπουργείο και την κυβέρνηση είναι η συνέχιση του αγώνα. Από αύριο κιόλας μέσα στις σχολές με συντονισμό των βημάτων για να μην εφαρμοστεί το σχέδιο "Αθηνά"» (Δείτε εδώ βίντεο με απόσπασμα απο την ομιλία του Θοδωρή Κοτσαντή, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ).

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Ιάσονας Φανός, εκ μέρους του ΜΑΣ, σπουδαστής στη ΣΕΥΠ Αθήνας(δείτε βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία του ΕΔΩ), ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Χαιρετίζουμε τους σπουδαστές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο που διαλύει την Παιδεία, το υπουργείο των Manager, το υπουργείο που απολύει καθηγητές, που χρεοκοπεί τα ΤΕΙ και τα κάνει ΙΕΚ. Το σίριαλ διάλυσης των ΤΕΙ δεν είναι καινούργιο, ούτε κεραυνός εν αιθρία, γιατί και αυτή και η κάθε κυβέρνηση δουλεύει για τα αφεντικά και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Θέλουν πτυχία κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Αυτό εξυπηρετεί ο νόμος-πλαίσιο και το σχέδιο "Αθηνά". Θα συνεχίσουμε και θα μας βρίσκουν μπροστά τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου