Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

3η μερα απεργίας στα σχολεία- Ξεκίνησαν μαζικά και τα Δημοτικά-Ολοι στις 10.30πμ στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ.-Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους δολοφόνους


3η μέρα απεργίας σήμερα με τα ποσοστά συμμετοχής να εξακολουθούν να είναι πολύ ψηλά παρά το ότι κάποια σχολεία κάτω από πιέσεις προς τους διευθυντές, αλλά και την πίεση από την οικονομική κατάσταση άνοιξαν με ελάχιστους καθηγητές.
Σήμερα μπήκαν στο χορό μαζικά και τα δημοτικά σχολεία.
Τα 4 σχολεία της δικής μου γειτονιάς (παρότι Γλυφάδα που δύσκολα απεργεί) είναι κλειστά! Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια.
Οι εργαζόμενοι δείχνουν ότι παρά τις τρομερές δυσκολίες και την οικονομική πίεση, καταλαβαίνουν ότι πρεπει να κάνουν το βήμα του αγώνα.
Σκηνές αλληλεγγύης εν τω μεταξύ μας διηγούνται κάθε μέρα.
Από συνταξιούχους που προσφέρουν τη σύνταξή τους σε φίλους και συγγενείς καθηγητές που αγωνίζονται λέγοντάς τους να μην το βάλουν κάτω, μέχρι μαθητές που δηλώνουν με κάθε τρόπο ότι δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Σιγά-σιγά και οι μαθητές καταλαβαίνουν ότι οι καθηγητές τους διδάσκουν αυτές τις μέρες το πιο σπουδαίο μάθημα της ζωής τους. Το μάθημα του αγώνα.
"Μαθητές καθηγητές ενωμένοι νικητές"!
Χθες το πρωί στον Πειραία στην πορεία των καθηγητών της ΕΛΜΕ Πειραιά είδαμε σκηνές συγκινητικές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών χειροκροτούσαν από τα πεζοδρόμια την πορεία πολλών εκατοντάδων καθηγητών στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου. Μετά το Δημ.Θέατρο στο κέντρο του Πειραιά η πορεία των καθηγητών συναντήθηκε με πορεία μαθητών που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.
Οι δύο πορείες σταμάτησαν και μέσα σε συνθήματα χειροκροτούσαν η μία την άλλη. Οι καθηγητές αγκάλιαζαν τα παιδιά που τους έδιναν κουράγιο κι όλοι μαζί φώναζαν για ώρα:
"Μαθητές καθηγητές ενωμένοι νικητές"

Σε λίγο αρχίζουν τα σημερινά συλλαλητήρια.
Θα είναι σίγουρα μαζικά και δυναμικά, ενω θα είναι φορτισμένα από την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου μουσικού από φασίστες στην Αμφιάλη.
Ολοι λοιπόν στα συλλαλητήρια να ΄δώσουμε απάντηση αγώνα και αλληλεγγύης.
Οχι στη λεηλασία της ζωής μας!
Οχι στο φασισμό.
Εμείς χτίζουμε αυτό τον κόσμο και έχουμε όλα τα δικαιώματα στη ζωή και την ευτυχία.
Δίνουμε το χέρι και στεκόμαστε στο πλάι όσων παλεύουν.
Δε φοβόμαστε το σύστημα και τους δολοφόνους φρουρούς του.
Αγώνας για την ανατροπή μέχρι τέλος.

Ολοι στην Ομόνοια στις 10.30πμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου