Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η χθεσινή μέρα στο φεστιβάλ της ...βροχής!



Τελικά φεστιβάλ της ΚΝΕ χωρίς βροχή δε γίνεται!
Τρομερή βροχή ξέσπασε λίγο πριν τις 9.30 κι ενώ στην κεντρική σκηνή ήταν σε εξέλιξη το αφιέρωμα για τα 45 χρόνια της ΚΝΕ.
Χιλιάδες κόσμου παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα το αφιέρωμα(όπου θα συμμετείχα κι εγώ).
Η βροχή στην αρχή δε μπόρεσε να διώξει τον κόσμο, όμως η έντασή της ήταν τέτοια που οι τεχνικοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν την παράσταση γιατί υπήρχε πραγματικά κίνδυνος και ηλεκτροπληξίας αλλά και να καταστραφούν μηχανήματα.
Στις εισόδους του φεστιβάλ εκείνη την ώρα έμπαιναν πολλές χιλιάδες κόσμου πολλοί από τους οποίους(όσοι δεν είχαν ομπρέλες, δεύτερες μπλούζες ή είχαν μικρά παιδιά) έφυγαν αφού δεν ήταν δυνατό να μείνουν εκεί για ώρες μουσκεμένοι από την καταιγίδα. Οι περισσότεροι πάντως, όπως φάνηκε, είτε μπήκαν στο χώρο, είτε έμειναν εκεί, είτε ξαναγύρισαν στεγνοί.
Μετα από λίγη ώρα η βροχή σταμάτησε και τίποτα δε θύμιζε το τι είχε συμβεί.
Μεγάλη κοσμοσυρροή σε όλες τις σκηνές, που είχαν σκουπιστεί και ήταν και πάλι έτοιμες.
Το μόνο που είχε χαλάσει ήταν οι παραστάσεις εκείνης της στιγμής της καταιγίδας κι ανάμεσά τους δυστυχώς και το υπέροχο αφιέρωμα στα 45 χρόνια της ΚΝΕ. Ετσι, αφού η σειρά μου δεν ήρθε ποτε, έκανα μια βόλτα σε όσα συνέβαιναν γύρω.

Πολύ καλή η παράσταση του Π.Μουτζουράκη στο μαθητικό στέκι και στη συνέχεια της Ν.Μποφίλιου (Κατά τη γνώμη μου το μαθητικό  στέκι έχει την πιο όμορφη και πιο ζωντανή σκηνή που γίνεται ακόμη πιο όμορφη και πιο ζωντανή από τις φάτσες και την ενέργεια των μαθητών και της νεολαίας εκεί).

Χιλιάδες κόσμου στη συναυλία Μαχαιρίτσα, Στόκα, Σταρόβα(φοβερή πλάκα, ίσως κέρδισε τις εντυπώσεις). Από τη συναυλία της Μ.Φριντζήλα πρόλαβα τα 2 πρώτα κομμάτια(πολύ όμορφη η εκτέλεση του "Βρέχει στη φτωχογειτονιά" με ακορντεόν που ήταν και το πρώτο κομμάτι μετά τη βροχή)
Χαμός στη λαική σκηνή με τον Β.Κορακάκη, Ανδρεάτο κλπ. (Οι λαικοί άνθρωποι δε μπορούν φυσικά να κρύψουν την αγάπη τους στο λαικό τραγούδι και το γλέντησαν μια χαρά.)

Πολύ καλή η θεατρική παράσταση "Ο τροχός της ιστορίας"(όσο πρόλαβα να δώ) δίπλα στην κεντρική σκηνή που από ό,τι άκουγα(άρχιζε εκείνη την ώρα η δική μας παράσταση στην κεντρική ) αποθεώθηκε κυριολεκτικά στο τέλος. Το θεατράκι ήταν  κατάμεστο από εκατοντάδες κι  όχι δεκάδες όπως λέει το σχόλιο του πόρταλ.
Ενδιαφέρουσα και η συζήτηση για την Τέχνη με την Ε.Μηλιαρονικολάκη το Γ.Κακουλίδη και το Γ.Μηλιώνη.

Υπήρχε βέβαια σε πολλούς η γνωστή αίσθηση που εχουμε πάντα στα φεστιβάλ, που θέλεις να μπορούσες να έχεις 2-3 εαυτούς για να παρακολουθείς τα πάντα...

Δε μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν δεν είχε βρέξει χθες. Πιθανό να είχαμε ρεκόρ εισιτηρίων. Ισως σήμερα... αν θέλει ο πανάγαθος που μάλλον δεν είναι μαζί μας.

ΥΓ: Για να πω την αλήθεια ζήλεψα το πρωί αυτούς που ξύπνησαν κι έτρεξαν στις 10 από την άλλη άκρη της πόλης στο αντιφασιστικό στη Νίκαια με το ΠΑΜΕ. Έβλεπα τις εικόνες στο ΣΚΑΙ και τους θαύμαζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου