Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Θα γίνει της... Μποτσουάνας!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Ως γνωστόν τα πάντα σε αυτή τη ζωή γίνονται για την... «ανταγωνιστικότητα». Μας κόβουν μισθούς για να βελτιώσουν την «ανταγωνιστικότητα». Μας κόβουν συντάξεις για να βελτιώσουν την «ανταγωνιστικότητα». Μας απολύουν για να βελτιώσουν την «ανταγωνιστικότητα» κ.ο.κ.

Ε, λοιπόν, προχτές δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σχετικά με την ανταγωνιστικότητα 148 χωρών. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ και αισίως στην 91η θέση παγκοσμίως.

Αλλά η κυβέρνηση πανηγυρίζει διότι λόγω των ακατάβλητων προσπαθειών της (σ.σ.: βλέπετε θέλει προσπάθεια για να κόβεις μισθούς, για να κόβεις συντάξεις, για να απολύεις κλπ) υπήρξε άνοδος της Ελλάδας (δηλαδή της «ανταγωνιστικότητας» των Ελλήνων κεφαλαιούχων) σε σχέση με πέρσι κατά 5 θέσεις.

Κατόπιν αυτού, και για να αντιληφθούμε τι άλλο έχει να τραβήξει ο ελληνικός λαός, τι νέες «σωτηρίες» του ετοιμάζουν, ώστε να ανέβει η «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου στην Ελλάδα, σκεφτείτε τούτο:

Ακόμα και μετά από τα όσα ήδη έχουν διαπράξει εναντίον του λαού, ακόμα και μετά τον ατέλειωτο Γολγοθά της εργασιακής ζούγκλας, της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης που έχουν υποβάλλει τα λαϊκά στρώματα, η ανταγωνιστικότητά τους παραμένει πίσω κι από της Γουατεμάλας. Πίσω κι από της Ναμίμπιας. Πίσω κι από της Ρουάντας. Πίσω - φυσικά - κι από της Μποτσουάνας...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου