Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας:Ο άνθρωπος που φοβίζει την Ευρώπη

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κατά το Paris Match "ο ανθρωπος που φοβίζει την Ευρώπη και τις αγορές".
Ενας νέος και ωραίος πολιτικός που απειλεί να πάρει την πρωτη θέση στις εκλογές όπως και να το κάνουμε δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος. Η διαδικασία "οικειοποίησης" του λοιπόν είναι σε εξέλιξη.
Ο πρόεδρος του Ευρ.Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς πάντως που περιοδεύει αυτές τις μερες στην Ελλάδα και που συναντησε τον Α.Τσίπρα, βγαίνοντας από τη συνάντηση είπε οτι "η ΕΕ θα σεβαστεί την όποια απόφαση παρει ο Ελληνικός λαός", άρα πρέπει να υποθέσουμε οτι ο Α.Τσίπρας  τα καταφέρνει να πείσει την Ευρώπη γι αυτά που λέει. Τί τους λεει όμως; Γιατι ταυτόχρονα ο κ.Σουλτς δηλώνει οτι η Ελλάδα θα πρεπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της...
Την ίδια στιγμή  η Κομισιόν δήλωσε σήμερα οτι δεν υπάρχει Plan B και ότιη ΕΕ είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για αποχώρηση της Ελλάδας.
Ποιά απόφαση θα σεβαστεί λοιπόν η ΕΕ;
Μήπως αυτήν που δεν την φοβίζει όσο λέει το Paris Match;
Μήπως αυτήν που προκύπτει από τη θεση του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΕ και την διαβεβαίωση ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μείνουμε στο ευρώ:
Οσο για τη δήλωση του ίδιου του Α.Τσίπρα οτι "βρίσκεται στα Αριστερά της Αριστεράς" εξαρτάται πως το βλέπει κανείς.
Γιατί απο τη μια, μπορεί να πει κανείς οτι Αριστερά της Αριστεράς λένε έστω για τα ματια τη λέξη καπιταλισμός, ιμπεριαλισμός, σοσιαλισμός και δεν  τις κρατάνε μυστικές για τον εαυτό τους. Οι καπιταλιστές ως γνωστό έχουν ονομαστεί πιστωτές για να μη χαλάσουν διαγωγές και καρδιές από τον Αλ.Τσίπρα, η δε κρίση δεν αναφερεται ουτε για αστειο ως καπιταλιστική κρίση.
Από την άλλη βεβαια αν το δείς κυκλικά έχει δίκιο ο Αλ.Τσίπρας αφού αριστερά της Αρστεράς επιστρεφουμε στη δεξιά.
Κι αν το δεξιά είναι πράγματι λιγο υπερβολικό, το Κέντρο είναι ακριβεστατο.
Ο Σύριζα με βημα ταχύ μετατρέπεται σε ένα μεγάλο Κεντρώο κόμμα χωρίς καμια αριστερή αιχμή. Θέλει κι αυτός με τη σειρά του να γίνει το κόμμα όλου του λαού. Εκεί παραπέμπουν τα γενικόλογα Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Λαική Κυριαρχία αλλά χωρίς ανεξαρτησία και εντός ΕΕ(!) που μας πανε πίσω στη Γαλλική επανάσταση κι ας παραπονιούνται οι φίλοι του Συριζα οτι τους τα χώνουμε άδικα.
Για να πω την αλήθεια για μενα το δίπολο που λεει το ΚΚΕ μεταξύ Κεντροδεξιάς-Κεντροαριστεράς δε βγαζει νόημα. Η ΝΔ είναι τελείως δεξιά κι όχι κεντροδεξιά και μάλιστα τη βλέπω άνετα και πιο δεξιά ακόμη μετά τα παραληρήματα του κ.Σαμαρά, ενω για το  Συριζα τα είπαμε.
Ειναι εν τω μεταξύ κι αυτα τα σφυροδρέπανα που λογοκρίνονται και σβήνονται στην Αυγή που μιλάνε για μια Αριστερά συσκευασίας χωρίς  αριστερό περιεχόμενο.

Υ.Γ. Μόλις άκουσα οτι ο Συριζα υπερψηφισε τον Β.Πολύδωρα μαζί με τη ΝΔ για πρόεδρο της Βουλής . Δεν ξερω αν έχει καποια σημασία αυτό, αλλά αν δεν έχει φαινεται πως τα πράγματα τρέχουν πιο γρήγορα από μένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου