Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

«Συνέπεια... »




Ο κ. Σαμαράς εκπροσωπεί στη ΝΔ
«ακροδεξιά στροφή»,
«εθνικοσοσιαλιστική αντίληψη»,
«λαϊκισμό που παρόμοιός του δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη (...) Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη λαϊκή Δεξιά. Αλλο να αγαπάς την πατρίδα σου και άλλο να την εκμεταλλεύεσαι και να πηγαίνεις στην πατριδοκαπηλία, που διαφέρει πολύ από τον πατριωτισμό».
(Ντόρα Μπακογιάννη, «Βήμα FM», 26/9/2011)
*
«Δεν μας αφορά το προσκλητήριο Σαμαρά».
(Ντόρα Μπακογιάννη, «Σκάι», 23/2/2012)
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, όλοι παίρνουν θέσεις. Θα ήταν αδιανόητο, δε, να απουσίαζαν οι φορείς της σαχλαμάρας.
«Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ενός σταλινισμού. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, έχει δώσει εξετάσεις ότι μπορεί να είναι το αποτελεσματικό ανάχωμα»...
Τα παραπάνω αναφέρει χτεσινή ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με τα σενάρια περί επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στη ΝΔ.
*
Δύο παρατηρήσεις:
α) Το κόμμα του οποίου ο πρόεδρος στο ψηφοδέλτιό του για τις νομαρχιακές εκλογές του 2002 είχε συμπεριλάβει 4 πρωτοπαλίκαρα της «Χρυσής Αυγής», είναι λογικό να κατατρύχεται από τον εφιάλτη του Στάλιν.
β) Το είδος των εξετάσεων του Καρατζαφέρη είναι γνωστό: Και υμνητής του δικτάτορα Μεταξά είναι, και «με την 21η Απριλίου ήμουνα» όπως δηλώνει, και με το μνημόνιο πήγε, και με τον τραπεζίτη Παπαδήμο συγκυβέρνησε.
Πόσες άλλες εξετάσεις να δώσει ο... δημοκράτης;
«Κάτσε καλά... » (2)
Ας υποθέσουμε ότι η πρόταση του κ. Τσίπρα για την τοποθέτηση του κ. Αρσένη στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού δεν έχει τίποτα το ψηφοθηρικό.
Ας υποθέσουμε ότι δεν συνιστά «κλείσιμο του ματιού» στο κόμμα της κυρίας Κατσέλη.
Ας υποθέσουμε ότι δεν αποτελεί χρησιμοποίηση ακόμα και της διαδικασίας συγκρότησης της υπηρεσιακής κυβέρνησης στην κατεύθυνση πρακτικών που έχουν από καιρό καταχωριστεί σε αυτό που αποκαλείται «μικροκομματικοί τακτικισμοί».
Ας υποθέσουμε ότι δεν εντάσσεται σε έναν ακόμα προεκλογικό «πασοκισμό» του τύπου «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» κ.ο.κ.
Το γεγονός, όμως, ότι ο κ. Τσίπρας για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού αποδέχτηκε ακόμα και τον κ. Παπαδήμο,
δηλαδή τον μέχρι χτες «δοτό τραπεζίτη πρωθυπουργό»,
αυτό σε ποια «αριστερή» αρχή ανταποκρίνεται και ποια «ριζοσπαστική» συνέπεια αναδεικνύει;...
«Κάτσε καλά... » (1)
Ο κ. Τσίπρας στη χτεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κ. Γεράσιμο Αρσένη.
Ο κ. Τσίπρας δεν παραλείπει να σημειώνει ότι η πολιτική του ενηλικίωση συνέπεσε με τους μαθητικούς και φοιτητικούς αγώνες της δεκαετίας του '90 και ειδικά με την περίοδο που - επί υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη - οι δρόμοι της χώρας δονούντο από το νεολαιίστικο σύνθημα «κάτσε καλά Γεράσιμε».
Από τότε, φυσικά, έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Διάστημα που απ' ό,τι φαίνεται βοήθησε τον κ. Τσίπρα, από τη φάση της πρώτης ενηλικίωσης, να περάσει στη φάση της - αριστερής φυσικά - «ωρίμανσης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου