Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ο φόβος βγήκε παγανιά

OΙ δόσεις εκφοβισμού του λαού και οι απειλές (κούφιες πάντα) περί εξοδου από το ευρώ αυξάνουν μέρα με τη μέρα.  Αυτό που δε ζησαμε με τετοια 'ενταση στις προηγούμενες εκλογές όπου μάλλον κάποιοι πίστευαν ότι τελικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα κατάφερναν να συγκεντρώσουν ένα 40%-45%, το ζούμε τώρα.
Δεν ξερω πόσοι τους πιστεύουν και πόσοι θα υποκύψουν τελικά, αλλά σίγουρα η τρομοκρατία των ΜΜΕ δεν πιάνει όσο άλλοτε. Ειναι κι αυτό ενα βήμα όπως και να το κάνουμε.
Ακόμη και ο τρόπος που εκφοβίζουν προσαρμόζεται προς πιο έξυπνους τρόπους για να έχει αποτέλεσμα. Βεβαια δεν παύουν παρ' όλα αυτα να εκτίθενται. Αυτοί όμως εκεί, συνεχίζουν ακάθεκτοι παλεύοντας να πείσουν ΄οσους γίνεται ακόμη κι αν 'ετσι ξέρουν ότι πριονιζουν κι άλλο το κλαδί της αξιοπιστίας πάνω στο οποίο στέκονται και κελαηδάνε ακομη.
Πέρα λοιπόν από τις διάφορες δηλώσεις ειδικών και αξιωματούχων που "δεν αποκλείουν καθόλου το ενδεχόμενο" -που αντικρούονται από άλλους που το αποκλείουν- χθές ακούσαμε σε μεγάλο καναλι με στόμφο το αποτέλεσμα δημοσκόπησης στη Γερμανια. Εχει μεγάλη σημασία είπαν πως το 60% των Γερμανών "όχι απλά προβλέπει αλλά θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρώ" "Αυτό", συνέχισε με έκπληκτο βλέμμα η παρουσιαστρια της "είδησης" "αποκτάει μεγασλύτερη σημασία αν σκεφτούμε οτι στην προηγούμενη ανάλογη δημοσκόπηση το ποσοστό αυτό ήταν 49%" Τι λες ρε παιδί μου; Τετοιο πράγμα;

Βεβαια το τι θέλει και τι δε θέλει ο καθένας δεν έχει να κανει με το τι θα γίνει στην πραγματικότητα. Αν ρωτούσαν ας πουμε τους Γερμανούς ή όποιον άλλο αν επιθυμουν να κοιμούνται κάθε βράδι με τα ουρί του Παραδείσου κάνοντας διακοπές στα νησιά Φίτζι αντί να δουλεύουν το αποτέλεσμα θα ήταν 100% ναι! Αυτό δε σημαίνει οτι θα γινόταν κιόλας. Ηρεμία μπαμπουλάκια μου λοιπόν, χάνετε πελατάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου