Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τέλος στα "οχι" σε ΕΕ και ευρώ από συνιστώσες

Οσοι είδαν "Πρωταγωνιστές" χθες βράδυ είχαν την ευκαιρία να δούν μια εύκολη για το Γ.Μηλιό μονομαχία εναντίον δύο ξοφλημενων στη συνείδηση του κόσμου πολιτικών που ήταν ο κ.Χατζηδάκις της ΝΔ και ακόμη περισσότερο ο Γ.Παπακωνσταντίνου. Για τις παρεμβασεις της Αλ.Παπαρήγα δεν μπορώ να πώ γιατί και ελάχιστες ήταν αλλά και κουτσουρεμενες έτσι που να μη βγάζεις άκρη για το τι ακριβώς έλεγε(π.χ. στην ερώτηση για το τι εννοεί το ΚΚΕ με τη λαική περιουσία και την κοινωνικοποίηση η απάντηση δεν τελείωσε ποτέ όταν πηγε να εξηγήσει η ΓΓ του ΚΚΕ.)
Αυτ όπου μου έκανε εντύπωση πάντως ήταν η κάθετη θεση του Γ.Μηλιού όταν ρωτήθηκε για το τι λένε οι συνιστώσες του Συριζα που έχουν θέση εναντίον του ευρώ και της ΕΕ.
"Δεν έχουν πια" είπε ο Γ.Μηλιός. "Είχαν...Τωρα συμφωνούν με την ενιαία θέση  του Συριζα"

Για να πω την αλήθεια δεν το ειχα ξανακούσει έτσι χοντρά ως τωρα, παρα τις "εξηγησεις" που διάβασα π.χ. από την πλευρά της ΚΟΕ(δείτε ΕΔΩ -στο Αριστερά και πολιτική- ένα πολύ καλό σχολιασμό για την κωλοτούμπα της ΚΟΕ), και δεν έχω προλάβει να δω αν υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά Λαφαζάνη κ.α.
Θα έχει ίσως καποιο μικρό ενδιαφέρον. Αυτο που φαίνεται με σιγουριά είναι οτι φιλοΕΕ άποψη έκλεισε τα στόματα των άλλων. Ο στόχος ποιος είναι άραγε; Ανοιγμα σε συντηρητικούς ψηφοφόρους; Κι άλλο;
Στ' αυτιά μου πάντως ακόμη έχω τα συνθήματα "Ουτε ΕΕ ουτε ΔΝΤ" κάτω από πανω του Σύριζα με συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ που με διαβεβαίωναν οτι είναι  εναντίον της ΕΕ και του ευρώ...
Περασμένα ξεχασμένα. "Κοιτάμε μπροστά..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου