Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η λίστα του Αγ.Βαρθολομαίου...

Εχει να γίνει της λίστας το κάγκελο. Τα ψέματα τελείωσαν. Τωρα το κάθε κόμμα θα διαλέξει ποιοί είναι οι εκλεκτοί του και ποιοι οι δευτεράντζες του.
Οσοι το αντέξουν μένουν. Οσοι πάλι έχουν αντιρρήσεις μάλλον θα το φωνάξουν δυνατά. Τοσο δυνατά που θα πέσουν τοίχοι κυριολεκτικά. Ο μόνος βεβαια που δεν έχει να ανησυχει γι αυτα ειναι το ΚΚΕ όπου έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν υπήρχαν τετοια θέματα. Οι άλοι όμως;
Ηδη στο ΠΑΣΟΚ ακούγονται και πάλι τύμπανα. Στις προηγούμενες εκλογές είχαμε αποχωρήσεις όσων από μόνοι τους έβλεπαν οτι δεν είχαν τύχη. Τωρα ίσως να έχουμε αποδράσεις όσων νόμιζαν ότι ήταν πρώτες επιλογές αλλά θα διαπιστώσουν μετά λύπης πως δεν...Αν αυτοί είναι αρκετοι και σημαντικοί και βγάλουν φωνή μεγάλη το σοκ μπορει να ειναι πιο πολλών ρίχτερ από όσο νομίζουν και βεβαια το κτίριο πια έχει χάσει τις αντοχές του. Μην ξεχναμε οτι ο λαός αποδοκίμασε ηχηρά κάποιους πρωτοκλασατους -π.χ.Διαμαντοπούλου- που τωρα βεβαια θα τοποθετηθούν πρώτοι-πρώτοι κι αυτο δεν θα αρέσει και πολύ. Εννοείται βεβαια οτι εκει , όπως και στη ΝΔ, δεν είναι και πολλοί αυτοί που νοιάζονται για το καλό του κομματος.
Βεβαια και η ΝΔ δεν θα περασει καλύτερα ειδικα μετά τις διάφορες προσχωρησεις που προφανώς συνοδε'υονται από συμφωνίες που δεν θα αρέσουν σε όλους όσους έιχαν μείνει πιστοί. Πως θα αντιδράσουν άραγε όταν δουν Βελόπουλους, Μπακογιαννικούς-δεν είναι μόνη μαλλον η Ντόρα- και άλλους δημοκράτες να τους τρώνε κυριολεκτικά το ψωμί και τη μπουκιά απ' το στόμα.
Θα τους πείσει άραγε η παραβολή του ασώτου; Δεν νομίζω.
Τέλος παρότι στο Συριζα η επιτυχία έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες κι όσο κι αν ο τροπος σκέψης είναι διαφορετικός, υπάρχουν κι εκεί μια σειρά από περιπτώσεις ήδη εκλεγέντων που δεν αρεσουν καθόλου στις παλιοσειρές του ΣΥΝ. Ομως όπως και να το κάνουμε οι εκλογές της 6ης Μαίου ήδη έχουν δημιουργήσει προηγούμενο που θα πρέπει να γίνει σεβαστό. Οπότε; Θα δουμε, Κυριακή κοντη γιορτή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου