Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Νεα "ευέλικτα" σχέδια της Γερμανίας για τη ...σωτηρία μας

Νεα σχέδια της Γερμανίας διαβάζουμε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, που σκοπό έχουν να σώσουν εμάς τους άσωτους του Νότου. Κανουν τον κόπο λοιπόν να στίψουν το μυαλό τους για ΄χαρη μας.
Τ α "νεα σχεδια" δεν είναι άλλα από τη δημιουργία ζωνών ελευθέρου εμπορίου στις χώρες της Ευρωζώνης που βουλιάζουν  από την κρίση "με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών σε ένα ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον και με λιγότερο περιοριστικούς κανόνες λειτουργίας" διαβάζουμε.
Μάλιστα! Πιστεύω οτι καταλάβαμε όλοι τότι τα σχεδια σωτηρίας δεν έχουν σκοπό να σωσουν τις ομάδες των πληθυσμών που υποφέρουν αλλά τους ξένους επενδυτές που θα μας κάνουν τη χαρη και την τιμή να σπαταλήσουν μερικά εκατομμύρια "για χάρη μας". Οταν μιλούν βεβαια για ευνοικό περιβάλλον, ευελιξία κλπ. καταλαβαίνουμε τι εννοούν. Μάντρωμα ανέργων και απελπισμένων φτωχών σε κανονικα στρατόπεδα εργασίας με ό,τι νάναι μεροκάματα και ό,τι νάναι "δικαιώματα".

Το χειρότερο απ' όλα έιναι ότι σ' αυτα τα σχέδια σωτηρίας θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους τα κράτη και αν γίνεται και  οι λαοί. Γι αυτό ίσως χρειαστεί να "ωριμασουν" λίγο ακόμη οι συνθήκες με αύξηση της δόσης εξαθλίωσης προς τους δεινοπαθούντες για να φτάσουν στο απαραίτητο σημείο υποταγής και συμμόρφωσης.
Ακούσαμε επίσης ότι τα σχεδια ποικιλουν και δεν είναι απόλυτα συγκεκριμένα.
Ο τρόπος λοιπόν και ο χρόνος που θα παρουσιαστούν τα σχέδια, αλλά και η τελική τους μορφή εξαρτάται από τους συσχετισμούς που θα πρέπει να είναι κατάλληλοι.
Τι θα κάνουν λοιπόν οι εργαζόμενοι που τους ετοιμαζουν αλυσίδες και σιδερόμπαλες σκλάβων; Θα δεχτούν να γίνουν οι νεοι σκλάβοι του 21ου αιώνα; Ουτε να το φαντάζονται!
Αν μερικοί νομίζουν πως θα γεμίσουν την Ευρώπη με νησίδες Κίνας και Ινδίας για να γίνουν οι επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές έχουν πέσει έξω. Οσο απελπισμένο κι αν είναι το σύστημα ας το ξεχάσει.
Δεν θα μπορεσει να γυρίσει την ιστορία πισω όση σκουριά κι όσο σκοτάδι κι αν ρίξει στα γρανάζια . Οσο πιο βαθιά βουλιάζει σε τετοιες πονηρές ιδέες τόσο μπλοκάρει την ίδια της τη μηχανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου