Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Πρόταση Κατσέλη σε ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία

το ποντίκι

thumb
«Διμερή» συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, «εάν αυτή είναι εφικτή», εισηγήθηκε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη στην κεντρική τοποθέτησή της στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου και τη συζήτηση για τη θέση του κόμματος εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Σε κάθε περίπτωση, η όποια απόφαση για την πορεία του κόμματος θα ληφθεί το προσεχές διάστημα και αφού τοποθετηθούν τα ιδρυτικά μέλη και τα στελέχη του.
Ειδικότερα, η κ. Κατσέλη είπε ότι η Κοινωνική Συμφωνία τάσσεται ανεπιφύλακτα στον «προοδευτικό, αριστερό πόλο», απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους, σε ανένταχτους και κοινωνικά δίκτυα.
Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της, η κ. Κατσέλη έθεσε το ερώτημα εάν η Κοινωνική Συμφωνία θα πρέπει να προχωρήσει σε αυτόνομη κάθοδο προς τις εκλογές ή εάν θα επιδιώξει συνεργασίες.
Ως προς την πρώτη προοπτική, υποστήριξε ότι βασικό μειονέκτημα είναι η πόλωση που θα υπάρξει και θα δυσκολέψει τα μικρά κόμματα.
Αναφορικά με την δεύτερη επιλογή, μίλησε για διμερή ή τριμερή συνεργασία με τα προαναφερθέντα κόμματα στη βάση μιας ελάχιστης συμφωνίας, ωστόσο ανέφερε ότι τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν αποκλείσει μια τέτοια δυνατότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Κατσέλη έθεσε το ερώτημα εάν η Κοινωνική Συμφωνία θα προχωρήσει σε διμερή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν αυτή είναι εφικτή, ή απλά θα στηρίξει τον «αριστερό πόλο», αλλά όπως είπε «θα μείνουμε εκλογικά αμέτοχοι».
«Το διακύβευμα των εκλογών είναι τέτοιο που δεν πρέπει να διστάσουμε να συνεργαστούμε» είπε η κ. Κατσέλη, εισπράττοντας το χειροκρότημα των συμμετεχόντων.
«Να προτιμήσουμε την πολυμερή συνεργασία μετά τις εκλογές και όχι διμερή προεκλογικά» εισηγήθηκε ο Χάρης Καστανίδης, εκφράζοντας τους προβληματισμούς του για το πώς η Κοινωνική Συμφωνία θα μπορούσε να διατηρήσει την πολιτική αυτονομία της που θέτει ως όρο και, αφετέρου, για το γεγονός ότι για να φτιαχτεί ο προοδευτικός, αριστερός πόλος δεν αρκούν οι τριάντα ημέρες έως τις εκλογές.
«Μακάρι να γινόταν τώρα» συμπλήρωσε παραπέμποντας στην αδυναμία των κομμάτων της Αριστεράς να συνεννοηθούν μεταξύ τους.
Μιλώντας επί προσωπικού, όπως διευκρίνισε, ο κ. Καστανίδης είπε ότι θα στηρίξει τον «δημοκρατικό, προοδευτικό πόλο» και σημείωσε ότι για να το κάνει αυτό δεν έχει ανάγκη να γυρίσει σε άλλες πολιτικές στέγες, για να εκλεγεί βουλευτής.
«Θα δώσω την ψήφο μου στην Αριστερά, αλλά χωρίς να γίνω γυρολόγος, θα μείνω απλώς πιστός στρατιώτης της Κοινωνικής Συμφωνίας» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου