Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ακρότητες...

"...γνωρίζουμε ότι η βασική κοινωνική αιτία των ακροτήτων, οι οποίες συνίστανται στην παραβίαση των κανόνων της κοινωνικής ζωής, είναι η εκμετάλλευση των μαζών, η στέρηση και η φτώχεια τους." Β.Ι.Λένιν από το 'Κράτος και επανάσταση.

Πως περιμένουν κάποιοι φυσιολογικές και πολιτισμένες αντιδράσεις μέσα σε μια καθολου φυσιολογική εποχή;
 Η δημοκρατία έχει ανασταλεί εδω και καιρό. Αλλο κόμμα ψηφίστηκε, με άλλο εντελώς αντίθετο πρόγραμμα, άλλα κόμματα κυβερνούν με άλλες προ ολίγων μηνών διακηρύξεις(ΝΔ) , με διορισμένο Πρωθυπουργό  εκπρόσωπο των τραπεζιτών, ενω η κοροιδία και το ψέμα πάνε σύννεφο.
Ανθρωποι εξαθλιώνονται και καταστρέφονται καθημερινά χάνοντας τις δουλειές τους και την ίδια στιγμή οι κυβερνωντες μιλάνε εδώ και 2 χρόνια για σωτηρία(που δεν έρχεται), ενω όλοι ξερουν καλά ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν έχουν ιδέα που μας πάνε και τι θα προκύψει. Απλα ακολουθούν οδηγίες ή υποκύπτουν σε εκβιασμούς παραχωρώντας τα πάντα με μια και μόνο σταθερά. Την καταπίεση, τιμωρία και εξαθλίωση του λαού, το γκρέμισμα της οικονομίας, την παραχώρηση της Δημόσιας περιουσίας και της Εθν.Ανεξαρτησίας και ταυτόχρονα την σταθερή και χωρίς δισταγμούς προκλητική προστασία, αθώωση και σωτηρία όσων έχουν την απόλυτη ευθύνη και θα έπρεπε να τιμωρηθούν! Παράλληλα προσπαθούν απεγνωσμενα να αποκλείσουν την ελεύθερη δημοκρατική έκφραση του λαού γιατί ξερουν τι θα σημαίνει αυτό. Πως τολμανε άραγε μετά από όλο αυτό το κοκτέιλ μολότοφ που πετάνε στην κοινωνία να μην υπάρχει ανάφλεξη και αντίδραση;
Κανουν πως δε βλέπουν άραγε;
Γιατί αν πραγματικά δεν βλέπουν τι συμβαίνει, τότε οι διάφορες ακρότητες γίνονται δυστυχώς χρήσιμες και τους βοηθούν να ανοίξουν κλειστά μάτια.

Παρ'όλα αυτά θα πρέπει να καταδικαστεί η χυδαία και κατευθυνόμενη και χρήσιμη για το σύστημα φασιστική βία που ο μονος της στόχος ειναι η κατάργηση της Δημοκρατίας και ο αντικομμουνισμός, με αφορμή τη δήθεν ατμόσφαιρα χάους.
Ειναι ενα έργο που το έχουμε ξαναδεί και που πρεπει να προσεχτεί η εξέλιξή του.
Το ποια είναι αυτή η βία δε χρειάζεται να το περιγράψουμε. Φαίνεται από μακριά

Ο μόνος τρόπος εκτόνωσης της κατάστασης είναι να δοθεί πραγματικά ο λόγος στο λαό που θα αποφασίσει. Που θα αποφασίσει  όμως ελεύθερα κι όχι με το πιστόλι των διαφόρων ειδών εκβιασμών στον κρόταφο. Ποιος όμως μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου