Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ινδονησία, το θαύμα: Αυτό θέλουν για μας;-(φωτογραφίες)



 Όπως διαβάσαμε στο άρθρο του Ν.Μπογιόπουλου από το Ριζοσπάστη "Μοντέλο Ινδονησίας..." η κ.Μέρκελ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τηςτης επίσκεψης στην Ινδονησία στο οικονομικό θαύμα της Ινδονησίας που θα μπορούσε να αποτελέσει "πρότυπο".

Η Ινδονησία ήταν πράγματι ένα θαύμα των αριθμών αφού το χρεος που ήταν στο 80% του ΑΕΠ έπεσε στο 25%! Ειλικρινά δεν ξέρω τί είδους αλχημείες έκαναν έκτός των πραγματικων δολοφονικών πολιτικών, για να φτάσουν εκεί. Ξερουμε όμως δυο πράγματα. Πρωτον ότι οι σωτήριες πολιτικές εφαρμόστηκαν εκεί μετά την οκονομική κρίση του τέλους της δεκαετίας του '90 στην περιοχή και ότι η ΄"έξοδος" δεν έγινε εν μέσω παγκόσμιας κρίσης αλλά σε περίοδο "ανάπτυξης"

Δευτερον, τι σήμαινε όλο αυτό για τους ανθρώπος. Καντε μόνοι σας ένα ψάξιμο σε φωτογραφίες αναζητώντας στο "poverty in Indonesia". Θα σοκαριστείτε. Αυτό είναι που θέλουν για μας;


Πληροφοριακά το επίπεδο φτώχειας στην Ινδονησία είναι τα 70cents του δολαρίου/μέρα!!!Αν παίρνεις δηλαδή 1δολάριο δεν θεωρείσαι φτωχός.
Ετσι "κατάφεραν να έχουν το 2011 τεράστια μείωση της φτώχειας έχοντας μόνο 31εκ. κάτω από το επίπεδο αυτό...Άλλα 70 εκ. ζούν ζωή χαρισάμενη με 2 δολ/μέρα...
Τα υπόλοιπα λόγια περισσεύουν.Δείτε τις φωτογραφίες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου