Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η "βόμβα Σόιμπλε"...- Το χρεος στο μηδέν!


Διαβάζω σε διάφορα μεγάλα site για τη "βόμβα Σόιμπλε".
Μια επιστολή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ όπου λέει ότι το χρέος το 2020 δεν θα είναι 124% αλλά 126,5%... συγνώμη ...ήθελα να πω 126,6%. Το ξαναδιάβασα σε καναδυό από αυτά να ΄δω μήπως έκαναν πλάκα αλλά μιλούσαν σοβαρά.
Δηλαδή αυτοί που μέχρι τώρα έχουν πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις για όλα, από το χρέος μέχρι την ανάπτυξη, το πλεόνασμα, το έλλειμμα, την ανεργία κλπ. για τα 2-3 επόμενα 6άμηνα, μας λένε πόσο θα είναι το χρέος στην Ελλάδα το 2020; Προφανώς μας κάνουν πλάκα. Αλλά πιο πλάκα μας κάνουν οι "έγκυροι" αναλυτές των καναλιών που κατόπιν συζητούν και αναλύουν σε σοβαρά πανελ στις οθόνες τα "στοιχεία" των "μελετών".
Βέβαια οι κ.Σόιμπλε και σία ξέρουν μια χαρά που παει γενικά το πράγμα, πέρα από τα όσα με λόγια και αριθμούς λένε. Και κει μάλλον δεν θα πέφτουν καθόλου έξω. Η Ελληνική οικονομία βυθίζεται, οι στόχοι δεν εκπληρώνονται -όπως θα είχαν σίγουρα σχεδιάσει-, νέα μετρα απαιτούνται, τα μεροκάματα πέφτουν, η ανεργία, μεγαλώνει, τα μεροκάματα πέφτουν κι άλλο, τα δικαιώματα καταργούνται, και τα αφεντικά του Σόιμπλε και των άλλων ΕΕέδων τρίβουν τα χέρια τους.
Η γελοιότητα όμως των υπολογισμών του τι θα γίνει με το χρεος 10 χρόνια μετά και μάλιστα με ακρίβεια δεκαδικών παραμένει. 
Θα μου πείτε μπορεί να προβλεφθεί το χρέος μεσα στην κρίση και μάλιστα με ακρίβεια;
Φυσικά όχι! 
Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι,...ναι μπορεί, αλλά μόνο σε μια και μοναδική περίπτωση!
Σε ποια;
Στην περίπτωση της λαικής εξουσίας και οικονομίας φυσικά!
Εκεί το χρέος πάει στο 0. Χωρίς δεκαδικά.
Διαγράφεται μονομερώς και τέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου