Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η "ενωτική" αναφορά του Α.Τσίπρα στο ΚΚΕ και το "μαζί να ...ξαναχτίσουμε"


"Ζητάμε μαζί να ανατρέψουμε το κατεστημένο και τη κυβέρνηση του μνημονίου, και μαζί να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της δημιουργίας."

Όσο κι αν κάποιοι δάκρυσαν από χαρά και συγκίνηση στη σημερινή ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Α.Τσίπρας έδωσε  καθαρό στίγμα, ή με πιο απλά λόγια καρφώθηκε για το τι έχει στο μυαλό του. 
Στο μυαλό του δεν έχει την ανατροπή και το είπε πεντακάθαρα. Αυτό που ζητάει είναι η επιστροφή....μόνο που δεν καταλάβαμε πού.
"Ζητάμε μαζί να ανατρέψουμε το κατεστημένο και τη κυβέρνηση του μνημονίου" είπε, " και μαζί να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της δημιουργίας."
Δηλαδή; Σε ποια εποχή "δικαιοσύνης, προκοπής και δημιουργίας αναφέρεται άραγε; Τόσο έχει κατανοήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάσταση που βιώνουμε...

 Πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι τα ωραία λόγια βοηθάνε. Εμείς πάλι σ' αυτές τις κρίσιμες ωρες για μας και για την ιστορία, προτιμάμε τις καθαρές κουβέντες. Αυτές δηλαδή που προσπάθησαν να κρυφτούν πίσω από τον ωραία γλαφυρό λόγο του Α.Τσίπρα.
Οπως και να έχει εμείς δεν έχουμε καμιά διάθεση να ξαναχτίσουμε και να ξαναστεριώσουμε τον υγιή καπιταλισμό.Εμείς να τον γκρεμίσουμε θέλουμε και να χτίσουμε από την αρχή έναν άλλο κόσμο. Ενα κόσμο σοσιαλιστικό, με το λαό κύριο της τύχης του κι όχι υπηρέτη άλλης εξουσίας και  πάλι.
Ας το βάλουν στο μυαλό τους επί τέλους. Το '81 έτσι κι αλλιώς δεν ξαναγυρίζει. Ο καπιταλισμός έχει προχωρήσει σε άλλη φάση όσο κι αν κάνουν πως δεν το βλέπουν. Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται τι να κάνουμε,

"Το ΚΚΕ στεκεται απέναντι..."

Η αναφορά του στο ΚΚΕ φυσικά μας γύρισε λίγο το στομάχι, αλλά βέβαια το περιμέναμε.
Ο Α.Τσίπρας απέφυγε εντελώς να σταθεί στην ουσία της κριτικής του ΚΚΕ όπως αποτυπώθηκε στη φραση της Α.Παπαρήγα στον ίδιο χωρο που είπε: 
"Το βαρίδι του ΣΥΡΙΖΑ που ΘΑ τον οδηγήσει στον ίδιο δρόμο(με το ΠΑΣΟΚ)  είναι ότι δεν έχει γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ."
Για όλα αυτά ο Α.Τσίπρας δεν είπε λέξη.
Προτίμησε  να παρακάμψει την ουσία και να πει δήθεν με παράπονο:
"Μας ενοχλεί  να μας ασκείται κριτική από τα αριστερά μας με τα επιχειρήματα της δεξιάς..."
Μερικά από τα "επιχειρήματα της δεξιάς", εκτός από αυτό που μόλις αναφέραμε, όπως τα έθεσε μεστά η Αλ.Παπαρήγα στο ΣΕΦ την Κυριακή 25/11: 
"Το κριτήριο για μας είναι οι δύο δρόμοι ανάπτυξης ο καπιταλιστικός δρόμος και ο σοσιαλιστικός. Κριτήριο για μας είναι η αντίθεση κεφάλαιο-εργασία, μονοπώλια-λαός.
Κριτήριο για μας είναι η Ελλάδα ανεξάρτητη, διεθνιστική για τους λαούς και απαλλαγμένη από τις ιμπεριαλιστικές δεσμεύεις και εξαρτήσεις."
Τόσο δεξιά επιχειρήματα...Οσο για τα περί λόμπυ της δραχμής κλπ. νομίζω ότι εξηγήθηκε επαρκώς από πολλούς και από την ίδια τη ΓΓ του ΚΚΕ και κάθε επιμονή έχει βέβαια στόχο το να πετιέται η μπάλα στην κερκίδα.

Είπε κι άλλα ωραία κι ενωτικά ο Α.Τσίπρας απευθυνόμενος φυσικά όχι στο ΚΚΕ, τα μέλη του ή   και την πολιτική του, αλλά στη χαλαρή μάζα των ψηφοφόρων που θεωρεί ευάλωτους και πιο εύκολο να επηρεαστούν. 
Το κορυφαίο που είπε ήταν το ότι το ΚΚΕ "επιλέγει να στέκεται απέναντι" και "δεν παίρνει μέρος σε αυτή τη μεγάλη διαδικασία λαϊκής χειραφέτησης και πολιτικής ανατροπής που λαμβάνει χώρα στο τόπο μας..."
Το ΚΚΕ λοιπόν στέκεται απέναντι  στη διαδικασία λαϊκής χειραφέτησης και πολιτικής ανατροπής...
Σα δε ντρέπονται... Το ΚΚΕ μετράει ήδη 2 νεκρούς στους αγώνες του τελευταίου μόνο χρόνου, και βέβαια δεκάδες ή εκατοντάδες απολυμένους λόγω της δρασης τους. Σ' αυτούς να πουν πως το ΚΚΕ στεκεται απέναντι...Και ακόμη, ειδικά μετά τις εκλογές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μαλακώσει και να αλλάξει σε πολλά  τη στάση του, το ΚΚΕ ήταν εκείνο που πήρε στην πλάτη του τους αγώνες και στους τόπους δουλειάς,  αλλά και στις διαδηλώσεις όπου μόνο του ήταν συνήθως το 70% του συνόλου. Αυτα βέβαια τα ξέρουν οι δρόμοι, που σε λίγο θα δουν και ποιος στέκεται ή δε στέκεται απέναντι στην Ανατροπή...


Θα επανέλθουμε  πιο αναλυτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου