Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την κοινή διακήρυξη Αναστασιάδη – Έρογλου




Ανακοίνωση για την κοινή διακήρυξη Αναστασιάδη – Έρογλου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι αναφορές στο κείμενο της Κοινής Διακήρυξης σε "συνιστώντα κράτη", που παραπέμπουν σε λύση τύπου "σχέδιο Ανάν", επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες του ΚΚΕ, ότι επίκεινται επικίνδυνες εξελίξεις για τον κυπριακό λαό.

Η αναφορά σε λύση διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας αναιρείται από την ύπαρξη "συνιστώντων κρατών", από τη σχέση τους με το ομοσπονδιακό σύνταγμα, από τη μη αναφορά ότι το "ομόσπονδο" κράτος θα αποτελεί συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, οδηγώντας στην ουσία σε λύση συνομοσπονδιακή και διχοτομική και νομιμοποιώντας την τουρκική εισβολή και κατοχή. Η θέση ότι το μέλλον του κυπριακού λαού βρίσκεται εντός της ΕΕ έχει στόχο να δεσμεύσει τον κυπριακό λαό και να εξωραΐσει τον αντιδραστικό χαρακτήρα αυτής της λυκοσυμμαχίας, που οδήγησε το λαό και αυτής της χώρας σε χρεοκοπία, ενώ αποδείχτηκε ότι δε μπορεί να διασφαλίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα ούτε της Κύπρου, ούτε της Ελλάδας.

Το γεγονός ότι η Κοινή Διακήρυξη εκδόθηκε μετά την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση παρέμβαση στην όλη διαδικασία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εκείνων δηλαδή των δυνάμεων που ευθύνονται για την κυπριακή τραγωδία και σήμερα παίρνουν μέρος στους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πηγών και δρόμων της ενέργειας.

Το ΚΚΕ δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι θα αντιταχθεί σε λύσεις –ανοιχτής ή συγκαλυμμένης– διχοτόμησης, που στο παρελθόν απέρριψε ο ίδιος ο κυπριακός λαός. Θα στηρίξει τον αγώνα για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, προς όφελος όλων των εργαζομένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Θα συνεχίσει να προβάλλει τη μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδο για την Ελλάδα και την Κύπρο που είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η κοινωνικοποίηση του πλούτου, με το λαό στην εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου